Comunitat Valenciana

Cultura.- Desbloquejat el pla de l'entorn del Museu de Belles Arts de València per a connectar-lo amb l'entramat urbà

El planejament i el pla especial de l'entorn del Museu de Belles Arts de València ha sigut "per fi" desbloquejat de manera que es podran escometre les actuacions necessàries per a millorar la seua accessibilitat i "connectar-lo amb tot l'entramat urbà de la ciutat".
Archivo - Museu de Belles Arts de València
Archivo - Museu de Belles Arts de València
EUROPA PRESS /ARCHIVO
Archivo - Museu de Belles Arts de València

Així ho ha anunciat hui dijous la vicealcaldesa i regidora responsable d'Urbanisme de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, en declaracions als mitjans abans del ple de la corporació municipal.

Gómez ha mostrat la seua satisfacció per aquest "important acord" amb el Ministeri de Cultura, que permet actuar sobre l'entorn de la pinacoteca.

En aquest sentit, ha recordat que tota la part posterior, la del carrer Rossinyol, és una zona "absolutament degradada" per l'antiga tanca que impedeix el pas i l'entrada al museu i, ara, "per fi podrem derrocar eixa tanca i connectar el Sant Pius V amb tot l'entramat urbà de la zona". "És un pas molt important en l'aposta en valor del nostre patrimoni cultural", ha asseverat.

Segons detallen fonts municipals, el 22 de juny la Comissió Territorial d'Urbanisme va aprovar definitivament la Modificació del PEP-EBIC número 8 en la parcel·la del Museu de Belles Arts de València i Parc de Vivers. Es tracta d'una modificació iniciada per aquest govern l'any 2018, que permet la reordenació dels espais que envolten el centre cultural.

L'objecte és el canvi de qualificació dels terrenys del Museu de Belles Arts i el seu entorn. En concret, consisteix en la requalificació dels terrenys situats darrere de la tanca del museu, que passaran d'ús educatiu-cultural a espai lliure d'ús públic, afectant una superfície total d'uns 2.500 m2.

La urbanització prevista a l'entorn del Sant Pius V -el projecte del qual ja està "molt avançat" per part del Ministeri de Cultura, subratllen- amplia el carrer fins a la línia de façana del museu. Aquests terrenys passaran a ser de propietat municipal, després de la seua cessió gratuïta per part del Ministeri.

D'altra banda, s'aprova també el canvi de qualificació d'uns 1.300 m2 de terrenys que pertanyen actualment al Parc de Vivers, que passaran de parc urbà a ús educatiu-cultural, i que es destinaran a l'ampliació del museu, per a crear el Jardí de les Escultures, que seguiran sent jardins, tot i que formaran part del recinte del Museu, després de la cessió gratuïta que realitzarà l'Ajuntament de València.

Amb açò, "es manté el caràcter públic de tot el conjunt dels terrenys, guanyant en qualsevol cas més de 2.500 m2 que ara seran nous espais oberts i accessibles a tota la ciutadania", celebren des del consistori.

Aquesta modificació té el seu origen en l'acord entre l'Ajuntament de València i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, per a regularitzar la situació patrimonial dels terrenys del Museu de Belles Arts de València.

Conforme a aquest acord, la Gerència d'Infraestructures i Equipaments d'Educació i Cultura va encarregar en el seu moment el Projecte de reurbanització de l'Entorn del Museu, que ja es troba en fase molt avançada per a la seua aprovació.

Una vegada aprovat el projecte podrà licitar-se aquesta important obra de reurbanització que posarà en valor tot l'entorn del Museu de Belles Arts, millorant la seua visualització i la seua accessibilitat per als vianants, i sobretot la seua relació amb l'entorn residencial del Rossinyol, i amb el Jardí de Vivers. Tant el projecte com l'obra els paga i executa el Ministeri, apunten, titular de la pinacoteca.

Finalment, l'Ajuntament destaca que "la ciutadania i el barri de Trinitat gaudiran a més d'un nou espai públic integrat amb el museu que dignifica les connexions del carrer Genaro Lahuerta i l'entrada al Jardí de Vivers amb el Jardí del Túria i el pont de la Trinitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento