Comunitat Valenciana

València renova la cessió de l'ermita de Sant Jordi al Puig un any més

L'Ajuntament de València ha renovat la pròrroga per un any més, fins a principis de maig de l'any que ve, de la cessió al final del Puig de Santa María de l'ermita de Sant Jordi, un edifici que és referent històric del territori i del poble valencià, segons han informat fonts municipals.
Ermita de Sant Jordi
Ermita de Sant Jordi
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Ermita de Sant Jordi

Es tracta d'una edificació de dimensions no massa grans, que es va construir en 1631 per a commemorar la batalla del Puig que va tindre lloc en aquests paratges, i que va lliurar el Rei Jaime I contra els musulmans, i honrar alhora la figura llegendària de Sant Jordi.

A l'interior de l'ermita hi ha un xicotet altar adossat de fusta i les parets cobertes per mosaics ceràmics amb imatges de l'aparició de Sant Jordi, la batalla i l'entrada a València de Jaume I.

Des de l'any 2017, fruit de la col·laboració entre administracions públiques, aquesta ermita es troba cedida a l'Ajuntament del Puig de Santa María, que s'encarrega de la cura i el manteniment.

La finalitat de l'acord és posar l'ermita al servici de la ciutadania, i reactivar la vida social i cultural de la localitat a través de les activitats turístiques i culturals que es desenvolupen cada any, entre les quals destaca la festivitat del 9 d'octubre o l'Àplec del Puig.

Sobre aquest tema, la delegada de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha assenyalat que es renova la cessió "en la seguretat que l'Ajuntament del Puig participarà de la important contribució a la divulgació dels valors patrimonials, històrics i culturals de l'Ermita de Sant Jordi, a més de facilitar la conservació patrimonial i la seguretat; un acord fonamental perquè el patrimoni històric-artístic dels valencians i valencianes puga ser divulgat i ensenyat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento