Comunitat Valenciana

Detinguts dos homes per robar mòbils en el metro a majors i dones amb armes blanques

La Guàrdia Civil ha detingut als presumptes autors de diversos furts de terminals mòbils patits en el metro de València, en els quals suposadament esgrimien armes blanques per a intimidar a les víctimes que oposaven resistència. En un dels casos, van arribar a assestar tres punyalades en el pit i en el braç a una d'elles, per la qual cosa va haver de ser traslladat d'urgència a l'hospital.
Imatge d'un dels detinguts
Imatge d'un dels detinguts
GUARDIA CIVIL
Imatge d'un dels detinguts

Des de començaments del passat mes d'abril, els agents tenien coneixement de diversos furts que estaven produint en el metre de València -en les parades de València Sud, Paiporta i Picanya- en els quals testimonis afirmaven que dos hòmens aprofitaven els últims instants abans de tancar-se les portes dels vagons per a arrabassar el terminal telefònic de les persones que es trobaven més pròximes als accessos, preferiblement persones majors i dones.

En alguns dels fets, els presumptes autors esgrimien armes per a assegurar la fugida si la víctima oferia algun tipus de resistència. Així mateix, es van arribar a produir diversos enfrontaments, entre ells, el que suposadament van assestar tres punyalades a una de les víctimes que es va oposar al robatori.

Donada la gravetat dels fets, els agents de la Guàrdia Civil de València, en el marc de l'Operació 'Navatro', van prioritzar la localització i identificació d'aquestes dos persones, una de les quals va ser detinguda a l'abril i l'altra al maig. Es tracta de dos hòmens de 27 i 31 anys, de nacionalitat algeriana, als quals se'ls imputen quatre delictes de robatori amb violència, dos de furt i un de lesions.

En el moment de la detenció els van ser intervinguts una navalla, un terminal telefònic i la roba utilitzada en els furts, captada per les càmeres de vigilància del metre. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 18 de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento