Comunitat Valenciana

Els estudiants beneficiaris de les beques salari augmenten un 25% amb ajudes de fins els 6.000 euros

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha resolt la concessió de les beques salari a un total de 3.695 estudiants de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un 25% més de beneficiaris en comparació del curs 2021-2022. Les beques salari lligades a la renda tenen caràcter plurianual i suposen una dotació per beneficiari que aconsegueix els 6.000 euros.
Imatge d'arxiu d'estudiants
Imatge d'arxiu d'estudiants
Rober Solsona - Europa Press
Imatge d'arxiu d'estudiants

A fi de "facilitar l'accés a la formació superior i contribuir amb les despeses de matrícula de l'alumnat universitari", el Consell va implantar en 2016 un programa de beques salari lligades a renda que ha anat ampliant tant quant a criteris d'accés, com en dotació econòmica, i que ha explicat per a aquest exercici amb un total de 18,8 milions d'euros d'inversió.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha ressaltat l'impuls que des del Consell s'està duent a terme "per facilitar a tot l'alumnat l'accés als estudis superiors, corregint desequilibris entre gèneres i donant suport als i les estudiants amb dificultats econòmiques".

"Aquesta política del Consell té el seu reflex en l'augment de més de 700 estudiants que enguany rebran la beca salari", ha assenyalat, en un comunicat, Josefina Bueno, que subratlla: "Seguim compromesos amb la millora constant del sistema de beques i ajudes, perquè creiem que els universitaris i universitàries són el verdader motor econòmic i agents de progrés en la nostra societat".

La Direcció general d'Universitats va ampliar en la convocatòria 2021-2022 el col·lectiu de persones potencialment beneficiàries, incloent-se a l'alumnat de qualsevol curs -tant d'universitats públiques com a privades- amb menys recursos econòmics i aquells que estudien Màsters Habilitants.

Aquestes circumstàncies han desembocat en un increment del 25% en el nombre de beneficiaris i beneficiàries en aquesta convocatòria. En concret, s'han concedit 3.514 ajudes per a l'alumnat de graus i 181 ajudes per a estudiants de Màsters Habilitants.

En dades globals, un 30% de l'alumnat que ha rebut l'ajuda són estudiants que inicien els seus estudis universitaris, la qual cosa suposa 1.098 beneficiaris i beneficiàries; mentre que els 2.597 restants són estudiants de 2º curs o posteriors i de màsters.

DADES PER UNIVERSITATS

Per universitats, l'alumnat de les cinc universitats públiques valencianes suma un total de 3.630 beneficiaris i beneficiàries que es distribueixen de la següent manera.

Un total de 1.277 estudiants de la Universitat d'Alacant han sigut beneficiats amb la beca salari, 1.258 pertanyen a la Universitat de València, 499 estudiants cursen els seus estudis a la Universitat Politècnica de València, 361 estudiants a la Universitat Miguel Hernández d'Elx i 235 alumnes pertanyen a la Universitat Jaume I de Castelló.

A més, també han sigut beneficiaris i beneficiàries amb la beca salari 41 estudiants de la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir, 19 alumnes de la Universitat Cardenal Herrera-CEU i 5 estudiants de la Universitat Europea de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento