Comunitat Valenciana

El 39% dels valencians té miopia i la prevalença augmenta un 100% en dos anys entre els joves

El 39% dels valencians té miopia, igual que la mitjana nacional on s'ha demostrat que la incidència d'aquest defecte visual ha augmentat un 10% entre els joves de 18 a 24 anys des de 2020 i segueix sent el defecte visual més comú entre els menors de 35 anys, segons dades de l'Estudi de la Visió a Espanya 2022, presentat aquest divendres per Clínica Baviera coincidint amb el Dia Nacional de la Miopia.
La doctora Clara Martín durant la presentació dels resultats de l'Estudi de la Visió.
La doctora Clara Martín durant la presentació dels resultats de l'Estudi de la Visió.
CLÍNICA BAVIERA
La doctora Clara Martín durant la presentació dels resultats de l'Estudi de la Visió.

A més d'haver-hi més joves amb miopia que en 2020, any en el qual es va fer l'anterior Estudi de la Visió a Espanya, la mitjana de diòptries també ha augmentat i ha passat de 2 a 2,5.

Sobre aquest tema, l'oftalmòloga Clara Martín ha explicat que entre els factors que poden explicar l'augment de la incidència entre els joves es troben els associats a una sèrie de hàbits inadequats durant la lectura o en l'ús de dispositius electrònics en edats més primerenques.

Així, adverteix que el nombre d'hores que passen davant les pantalles, llegir amb roïnes condicions d'il·luminació, no respectar les distàncies o la pràctica de poques activitats a l'aire lliure poden contribuir a desenvolupar defectes visuals com la miopia.

A més, el 81% dels valencians té algun tipus de defecte visual en l'actualitat, un punt per damunt de la mitjana nacional i la miopia és del que més s'operen els espanyols: un 6% dels quals tenen aquest defecte visual s'ha operat. Quant als motius per a operar-se, el més comú entre el 72,2% dels entrevistats és millorar la seua qualitat de vida i el segon la salut, concretament per al 15,9%.

Quant a la cura de la visió, els resultats de l'Estudi determinen que el 68% dels valencians es revisa la vista cada any o cada dos anys i que el 29% acudeix a revisions oftalmològiques amb menor freqüència de la qual deuria. "Entre els 18 i els 50 anys es recomana realitzar revisions cada 2 anys mentre que els xiquets i els majors de 50 anys haurien de revisar-se la vista anualment", comenta la doctora Martín.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento