Comunitat Valenciana

L'IPC s'incrementa un 8,6% interanual a la Comunitat al maig

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a la Comunitat Valenciana va pujar un 8,6% al maig respecte un any abans i la taxa intermensual se situa en el 0,8%, segons dades fetes públiques aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Edifici de vivendes Solvia Oropesa
Edifici de vivendes Solvia Oropesa
SOLVIA
Edifici de vivendes Solvia Oropesa

En el conjunt d'Espanya, l'IPC també va pujar un 8,7% al maig en relació amb el mateix mes de 2021, 0,4 punts per damunt del registrat a l'abril; la taxa de variació mensual se situa en el 0,8%, i la inflació subjacent en el 4,9%, 0,5 punts més que en el mes passat.

La taxa interanual de la Comunitat se situa per sota de la mitjana a Espanya, que per a dalt està liderada per Castella-la Manxa (10,6%), Castella i Lleó (9,9%) i Galícia (9,6%).

Els preus que més van pujar al maig respecte a un any arrere van ser els d'Habitatge (+17,5%) i Transport (15,5%), i molt per davall els de Aliments i begudes no alcohòliques (+11,6%), Parament (5,8%), Hotels, cafés i restaurants (5,7%) i Begudes alcohòliques i tabac (+2,9%).

Van pujar en menor mesura els preus d'Oci i cultura (1,5%), Ensenyament (1,3%) i Medicina (1,8%), mentre que els preus de Comunicacions van baixar (-0,3%), així com els de Vestit i calçat (3,5%).

En dades intermensuales, la major pujada va ser en Transport (3%), mentre que els preus d'Habitatge va baixar un 0,7% i els de el Vestit i Calçat van créixer un 2,5%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento