Comunitat Valenciana

Atur.- Nomdedéu: "Les dades reflecteixen que la Comunitat ha superat els danys econòmics de la crisi de la covid"

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d'atur registrades del mes de maig a la Comunitat Valenciana fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i que reflectixen una disminució de 4.516 persones aturades. Els nombres "reflecteixen que la Comunitat ha superat per fi els danys econòmics, especialment en el mercat laboral, que va generar la pandèmia sanitària".
Archivo - Arxive - El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu
Archivo - Arxive - El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu
AYTO/ARCHIVO
Archivo - Arxive - El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu

Per al responsable de Labora aquests resultats s'han produït "amb l'esforç de tota la societat i perquè des de Labora s'ha treballat en una direcció molt clara des de fa anys, com ho demostren els resultats positius en tots els sectors i en totes les franges d'edat".

El secretari autonòmic d'Ocupació ha expressat, en un comunicat, "la satisfacció" del Consell amb unes dades que es produeixen a més en l'avantsala de la campanya d'estiu que, en el cas de valencià, "sempre llança resultats positius".

Enric Nomdedéu ha posat l'accent que la parada registrada a la Comunitat Valenciana se situa en el seu nivell més baix en un mes de maig des de fa 13 anys i és la tercera autonomia on més s'ha incrementat l'afiliació a la Seguretat Social amb 12.006 persones més.

Així mateix, els contractes indefinits es multipliquen i han crescut en un 450% el que demostra, segons el director general de Labora, que era possible "crear ocupació i que a més siga de qualitat".

"Es tracta -ha manifestat-, d'unes xifres molt positives que ens situen en el menor nombre d'aturats en un mes de maig des de l'any 2009".

En aquest sentit, ha detallat que la parada s'ha reduït en tots els sectors econòmics, especialment a l'agricultura (-3,27%) i a la construcció (-2,59%). També ha millorat la situació entre els homes (-2,39%) i lleugerament menys entre les dones (-0,53%). El director general de Labora ha destacat aquest mes la intensa reducció de l'atur entre els joves menors de 25 anys (-5,75%).

"Des de Labora, ha conclòs el secretari autonòmic, seguirem treballant sense descans perquè la recuperació arribe a tothom i de fet aquesta mateixa setmana hem llançat la reedició d'Avalem Joves Plus, que permetrà que 1.000 joves menors de 30 anys puguen ser contractats pels ajuntaments durant 12 mesos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento