Comunitat Valenciana

AMP.- Sanitat canvia de dissabte a diumenge les oposicions de Ginecologia davant la petició d'una aspirant adventista

La directora general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat ha canviat de dissabte a diumenge la data d'un concurs-oposició per a la provisió de vacants especialistes en Obstetrícia i Ginecologia, dependents de l'administració, davant la petició formulada en aquest sentit per una aspirant que professa la religió adventista i després que el TSJCV estimara recentment una petició en els mateixos termes d'una altra candidata, la qual cosa ha obligat a organitzar el seu examen una vegada passada la posta de sol.
Consulta d'embaras
Consulta d'embaras
HOSPITAL UNIVERSITARIO DE TORREJ
Consulta d'embaras

Així consta en una resolució de la directora general de RRHH de la Conselleria, que modifica l'anterior de 7 d'abril d'enguany, quant al lloc, data i hora de la prova, a la qual estan admesos més de 400 aspirants, i que passa de dissabte 18 a diumenge 19 de juny a les 9 hores.

En la resolució, la directora cita el recent acte de la secció segona de la Sala Contenciós-Administratiu del TSJCV, que es va pronunciar en relació a un recurs d'una cantidata a les oposicions d'Oftalmologia, pertanyent també a l'Església Adventista del Seté Dia, en un procediment especial per a la protecció dels drets fonamentals, del que es desprèn el dret d'aquesta persona a realitzar la prova en qualsevol altre dia que no fora dissabte, o bé en eixe dia, una vegada passada la posta de sol.

Així, considerat la sol·licitud d'una altra participant en el concurs-oposició, en aquest cas de Ginecologia, presentada en termes idèntics" als de l'anterior, i atés que una de les bases de la convocatòria estableix que la publicació del lloc, data i hora de la prova haurà de fer-se amb una antelació mínima de 15 dies hàbils a la seua realització, la directora general resol modificar el dia i passar-ho a diumenge. La resolució pot ser recorreguda.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han apuntat a Europa Press que l'objectiu amb el canvi de data és evitar "al màxim" els possibles problemes ocasionats per la necessitat d'haver d'aïllar a les persones aspirants perquè puguen fer l'examen en els termes establits davant les seues creences religioses, i al mateix temps, garantir que tots els candidats tinguen les mateixes possibilitats i evitar que es puga posar en dubte el procés.

OPOSICIONS OFTALMOLOGIA

A mitjan maig, el TSJCV va estimar la mesura cautelar sol·licitada per una opositora a places de metge especialista en Oftalmologia i va acordar que la Conselleria de Sanitat li retarde unes hores l'examen fins a la posta de sol del mateix dissabte en què està convocat -aquest pròxim 28 de maig- en virtut de les seues conviccions religioses com a membre de l'Església Adventista Seté Dia.

La recurrent havia manifestat la seua disposició a realitzar a prova qualsevol altre dia -ja que els membres d'aquesta església no poden efectuar activitat econòmica ni laboral en dissabte en considerar-ho el dia de culte i oració- o eixa mateixa jornada però una vegada passada la posta de sol.

En el seu acte la sala aplicava jurisprudència del Suprem i d'altres tribunals superiors de justícia sobre casos similars i, després d'analitzar els interessos en conflicte, concloïa que no accedir a la pretensió de la recurrent l'obligaria a veure's "constreñida a optar entre la fidelitat a les seues conviccions religioses i l'oportunitat d'ingrés en l'administració que li brinda el procés selectiu".

La sala va establir que l'administració li realitze la prova "en horari no coincident amb el dissabte religiós", és a dir, el mateix dia de la convocatòria, però a partir de la posta de sol.

Per a açò, l'aspirant s'haurà de presentar en el lloc de la prova en el dia i hora de la crida general (28 de maig a les 12 hores) proveïda del seu DNI, i una vegada identificada es mantindrà "incomunicada en una sala fins que, a l'hora oficial de la posta del sol, puga començar la realització del seu examen d'igual contingut i durada que la resta dels aspirants".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento