Comunitat Valenciana

Bravo defèn que l'atenció a les víctimes siga un dels eixos centrals de l'acció de la justícia

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha defès aquest dimarts que l'atenció a les víctimes de delictes ha de ser un dels eixos centrals de l'acció dels tribunals, tal com és característic del model valencià de justícia.
Bravo pronuncia la conferència a l'Havana
Bravo pronuncia la conferència a l'Havana
GVA
Bravo pronuncia la conferència a l'Havana

Així ho ha explicat en la conferència inaugural que ha impartit aquest dimarts en la Facultat de Dret de la Universitat de l'Havana, en el marc de les jornades sobre Accés a la Justícia i Ensenyament Jurídic Clínica, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Bravo ha explicat a estudiants i professorat participants en la trobada que el model valencià arreplega que ningú puga quedar exclòs de l'accés a la justícia. "L'Estat està obligat a engegar tots els mecanismes integrats dins del sistema judicial per a donar cobertura i protecció a tots i totes i, especialment, a les persones més desfavorides i els col·lectius més vulnerables", ha assenyalat.

La consellera ha posat com a exemple la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte ja que sense elles "es registraria un nombre de denúncies molt menor, ja que a aquestes persones se'ls acompanya i ajuda en tot el procés judicial i se'ls brinda atenció psicològica i també assistència social".

En aquest sentit, Bravo també ha fet una menció especial a "les dones víctimes de la prostitució i tracta", els qui "si no comptaren amb aquesta ajuda, no se sentirien capaces de denunciar" perquè cal evitar en tot moment "que el procés judicial es convertisca en un procés de victimització a les víctimes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento