Comunitat Valenciana

CSIF demana a Educació incloure la difusió digital de notes i l'explicació de revisió d'exàmens en les oposicions

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) exigeix a la Conselleria d'Educació que en les pròximes oposicions docents, a les quals s'han inscrit prop de 20.000 aspirants a 1.228 places de mestre, existisca "més transparència en les proves i en l'avaluació". Per a açò, reclama la difusió digital de notes, l'explicació de revisió d'exàmens i la publicació de les rúbriques o ítems d'avaluació.
Archivo - Un examen d'oposicions docents de la Comunitat Valenciana (arxiu)
Archivo - Un examen d'oposicions docents de la Comunitat Valenciana (arxiu)
Jorge Gil - Europa Press
Archivo - Un examen d'oposicions docents de la Comunitat Valenciana (arxiu)

El sindicat proposa l'administració educativa que habilite una plataforma digital perquè els qui es presenten puguen saber les notes. Fins avui, explica l'organització en un comunicat, "en les oposicions s'han d'acostar contínuament els centres per a comprovar si pengen els resultats en els taulers d'anuncis". "Aquesta pràctica és obsoleta i suposa una absurda pèrdua de temps que detrau de la preparació de la següent prova", consideren.

El sindicat insisteix en "la necessitat de transparència de tot el procés", i en eixa línia demana que els tribunals citen i expliquen les notes a qui sol·licite revisió, ja que fins avui qui la planteja no obté resposta i només comprova si ha fet efecte quan es produeix una modificació de nota.

"Eixa revisió és fonamental per a saber en què s'ha equivocat l'opositor i no incórrer en el mateix error en el futur", recalca CSIF.

La central sindical posa l'accent també en la importància que Conselleria publique les rúbriques o ítems dels criteris d'avaluació perquè els aspirants sàpien en què es fixaran més els tribunals.

Referent a açò, recorda per exemple que en les últimes oposicions "la utilització del denominat llenguatge inclusiu puntuava, encara que no es va informar als qui concorrien a les proves, la qual cosa, en la pràctica, els suposa un perjuí".

Finalment, demana a l'administració que incloga aquestes peticions del sindicat abans de l'inici de l'inici dels exàmens, el pròxim 11 de juny, perquè es desenvolupen "amb la màxima transparència i incorporant la digitalització a tot el procés, de manera que els qui opositan sàpien amb claredat els criteris dels exàmens i puguen accedir amb facilitat als resultats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento