Comunitat Valenciana

Compromís exigeix iniciar els tràmits per a convertir l'IVF en el banc públic valencià

Compromís ha registrat en Les Corts una proposició no de llei (PNL) per a instar la Generalitat, on governa amb el PSPV i UP, a sol·licitar al Banc d'Espanya que elabore la documentació necessària per a realitzar la petició al Banc Central Europeu (BCE) de la fitxa bancària de l'Institut Valencià de Finances (IVF).
Archivo - Arxiu- La diputada de Compromís Aitana Mas
Archivo - Arxiu- La diputada de Compromís Aitana Mas
COMPROMÍS
Archivo - Arxiu- La diputada de Compromís Aitana Mas

"Cal apostar fort i de manera immediata per convertir l'IVF en el banc públic valencià, permetent així a aquesta institució financera desenvolupar amb la força i les ferramentes necessàries el seu paper com a dinamitzador de l'economia, suport de les pimes i manteniment dels servicis bancaris a l'abast de totes sense deixar a ningú arrere", defèn en un comunicat Aitana Mas, portaveu adjunta del grup parlamentari.

La coalició explica que des de la crisi financera iniciada en 2007, així com de derivada de la pandèmia, diversos estudis econòmics i el Fons Monetari Internacional (FMI) han reconegut la utilitat de la banca pública com a ferramenta d'impuls econòmic.

Al seu juí, generalment, les empreses de grandària reduïda com les pimes són les que més obstacles troben a l'hora d'obtindre finançament en condicions que s'adapten a les seues capacitats i possibilitats. Aquestes empreses, al seu torn, són les que configuren de manera majoritària el teixit empresarial valencià.

Per tant, per a Compromís, el paper dels bancs d'inversions com l'IVF és crucial: "Seguir potenciant aquest paper i la seua capacitat és molt necessari per al nostre teixit empresarial, però el seu impacte econòmic seria major ampliant el seu marc d'actuació. En concret, si adoptara una figura que permetera arribar al conjunt de la societat valenciana".

També considera que el desenvolupament de la banca valenciana permetria acabar amb la bretxa existent entre els estats europeus que disposen de banca pública i tenen la capacitat d'oferir a la seua ciutadania uns mitjans per a desenvolupar-se i els que no posseïxen "eixe nivell de benestar".

Per contra, la coalició valencianista critica que "la banca privada ha deixat de transferir recursos als sectors que més ho necessitaven durant les crisis, ha deixat fora del sector a més de 100.000 treballadors, ha tancat sucursals en els barris més humils i ha abandonat a quasi la meitat dels pobles". Tot açò, subratlla, mentre rebien un rescat multimilionari que no han retornat, mentre recuperaven els nivells de beneficis anteriors a la crisi i pujaven "estrepitosament" els salaris dels seus alts càrrecs.

En definitiva, tot açò porta a Compromís a considerar imprescindible la creació del banc públic valencià com a "puntal" de la campanya que duu a terme per a reivindicar una banca que situe les persones en el centre, amb una major presencialitat, un tracte més humà, més oficines i caixers en els pobles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento