Comunitat Valenciana

L'EMT amplia el seu protocol contra l'assetjament per a facilitar les denúncies d'agressions LGTBIfòbiques

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha ampliat el seu actual protocol contra l'assetjament i les agressions sexuals a dones per a incloure també les agressions que es puguen produir contra persones LGTBIQ+, segons ha informat l'entitat en un comunicat.
Imatge d'un autobús de l'EMT de València en el centre de la ciutat.
Imatge d'un autobús de l'EMT de València en el centre de la ciutat.
EMT VALÈNCIA
Imatge d'un autobús de l'EMT de València en el centre de la ciutat.

Així, ha destacat, les víctimes d'una agressió per la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere podran denunciar-la a través de WhastApp o Telegram al telèfon 628 051 047.

Coincidint aquest dimarts amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, el president de l'EMT i regidor de Mobilitat Sostenible a València, Giuseppe Grezzi, ha reiterat el seu "profund rebuig i condemna a qualsevol agressió LGTBIfòbica o delicte d'odi que es produïsca en la societat".

"En el nostre transport públic no cap cap tipus de violència i odi, per la qual cosa volem facilitar la denúncia a les víctimes que puguen patir una agressió pel seu gènere o orientació sexual en els nostres autobusos", ha afegit Grezzi.

Per la seua banda, la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI en la capital valenciana, Lucía Beamud, ha destacat que des de l'ajuntament d'aquesta ciutat s'impulsen "polítiques d'igualtat i prevenció de les agressions com les LGTBIfòbiques en tots els servicis". "Treballem per una ciutat segura on tota la ciutadania té els recursos per a denunciar qualsevol situació d'aquestes característiques", ha assegurat.

Fins al moment, l'EMT ha gestionat aquest tipus d'agressions a través del protocol genèric per a agressions en l'autobús. A partir d'ara, l'empresa municipal pretén "sumar esforços per a previndre i combatre aquest tipus de delictes d'odi amb una ferramenta específica que facilita la denúncia".

L'objectiu, ha ressaltat l'entitat, és "seguir millorant la seguretat de les persones usuàries" dels seus autobusos i garantir que en ells "totes les persones siguen tractades amb igualtat, respecte i dignitat".

ACOMPANYAMENT I COMUNICACIÓ

Tant les víctimes com les persones que presencien una possible agressió poden activar ràpidament el protocol a través del telèfon específic, que està visible a l'interior de tots els autobusos, el 628.051.047, o avisant directament el personal de conducció.

"A partir d'eixe moment, el nostre personal activa el protocol, que inclou acompanyament a la víctima i comunicació amb la policia perquè es persone en el lloc dels fets i evitar que l'agressió quede impune", ha detallat Giuseppe Grezzi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento