Comunitat Valenciana

UGT i CCOO acampen davant l'edifici principal de Correus a València contra l'"abandó" del servici públic postal

UGT i CCOO han convocat per a aquest dilluns una acampada davant l'edifici principal de Correus a València, a la Plaça de l'Ajuntament d'aquesta ciutat, per a denunciar el "abandó" del servici postal públic i el seu "desballestament". Els sindicats han assenyalat, en un comunicat, que "ha vist retallat el seu finançament un 50% en els últims anys amb el consegüent perjuí per a la ciutadania".

Durant la protesta s'arreplegaran firmes, es repartiran fulls volants i se celebraran assemblees explicatives per a donar a conéixer als ciutadans la campanya 'Salvem el Servici Postal'. Aquesta és una iniciativa amb la qual es busca "conscienciar i involucrar la ciutadania sobre les greus conseqüències de l'abandó postal" que, segons UGT i CCOO, estan duent a terme els responsables de Correus "amb el consentiment del Govern" central.

"Els ciutadans i ciutadanes han de suportar diàriament la pèrdua de qualitat i regularitat del repartiment a domicili del servici postal públic -que inclou majoritàriament les cartes, certificats, notificacions i els paquets postals fins el 20 quilos- per les retallades financeres i de plantilla", han exposat els sindicats.

Així mateix, han ressaltat que "Correus, com a operador designat per llei ha de prestar de forma accessible aquests servicis", però han advertit que aquest treball "es veu afectat pel tancament d'oficines, centres de repartiment, supressió de llocs en l'àmbit rural i retallada dels horaris d'atenció a la ciutadania".

UGT i CCOO han explicat que "la normativa estableix que el servici postal universal ha de ser també assequible en el seu preu" i han criticat que des de la direcció de Correus s'han incrementat "les tarifes postals de manera desproporcionada i continuada els últims anys".

"Aquesta pujada de preus afecta especialment a productes postals públics del servici universal i principalment la patixen les xiquetes i mitges empreses, els comerços i, sobretot, les capes de la societat amb menys recursos econòmics", han afirmat.

Igualment, han parlat de la "retallada de més de 7.000 llocs de treball en tres anys" i han asseverat que "l'objectiu de retallar altres 8.000 més -15.000 en total- implica que existisquen quasi 20.000 llocs precaris a temps parcial -un 40% del total de la plantilla- abans de 2025", a més de subratllar que "aquesta plantilla precària posa en qüestió la prestació de qualitat".

Els sindicats han assegurat que continuaran amb les mobilitzacions durant el mes de maig cap a la vaga general convocada per als dies 1, 2 i 3 de juny amb la finalitat d'exigir al Govern "salvar el servici postal" del "desballestament" i el "abandó".

"IRREVERSIBLE"

Els representants dels treballadors exigixen a l'Executiu central "la paralització del Pla de Desmantellament" actual "abans que siga irreversible". "El model logístic pur al que s'aspirava s'ha demostrat totalment fracassat i ha generat el major forat econòmic de la història, a més d'una ruptura total del diàleg social", han conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento