Comunitat Valenciana

El Palau de la Música i l'Orquestra de València dedicaran un concert a Teresa Berganza

El Palau de la Música de València dedicarà a la mezzosoprano Teresa Berganza el concert d'abonament de Primavera, del pròxim 23 de juny, en el qual l'Orquestra de València, dirigida per Pablo Heras-Casado, interpretarà un programa amb una part lírica protagonitzada per Nancy Fabiola Herrera, amb obres de Matilde Salvador i unes altres, així com la Simfonia nº6 de Piotr Ilich Chaikovski.
Teresa Berganza
Teresa Berganza
EVA RIPOLL
Teresa Berganza

La presidenta del Palau, Glòria Tello, el seu director, Vicent Ros, i el director titular de l'Orquestra de València, Alexander Liebreich, i les professores i professors de l'Orquestra han lamentat la mort de Berganza i "la pèrdua d'una de les grans veus de la lírica internacional, que va cantar en huit ocasions a l'auditori valencià, tres d'elles amb l'Orquestra de València", segons ha expressat el Palau en un comunicat.

Teresa Berganza va debutar en el Palau de la Música el 3 de febrer de 1990, en un recital en el qual va estar acompanyada pel pianista Juan Antonio Álvarez Parejo. Dos anys després va tornar a la Sala Iturbi per a cantar amb l'Orquestra Simfònica de València, i també en 1992, participar en l'elenc de la cantata escènica 'La Atlántida' de Manuel de Falla, amb la Jove Orquestra Nacional d'Espanya.

Amb el mateix pianista va tornar al Palau eixe mateix any i també en 1997. Així mateix, va cantar amb l'Orquestra de València en 1994 i 1999, any en el qual li va ser atorgada la Medalla del Palau. Finalment, el 20 de desembre de 2002 va ser la seua última actuació, també amb l'Orquestra de València, per a tornar a cantar l'òpera en versió de concert 'La Atlántida' de Falla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento