Comunitat Valenciana

L'inici de la línia 10 del Metrovalencia es retarda al dimarts

La nova línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret) es posarà finalment en marxa dimarts que ve 17, un dia després del previst, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Mobilitat.
Archivo - Arxiu - Visita a les obres de la línia 10 de Metrovalencia
Archivo - Arxiu - Visita a les obres de la línia 10 de Metrovalencia
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Visita a les obres de la línia 10 de Metrovalencia

L'obertura se celebrarà el dimarts al matí, sobre les 10.30 hores, amb un primer viatge institucional seguit de l'obertura al públic.

Amb l'engegada d'aquesta connexió, molt demandada per veïns i visitants, estaran connectades zones de la ciutat com l'entorn de les Arts i les Ciències o el barri de Natzaret.

Aquesta línia, que partirà des del centre de València, suposa una gran ampliació de la xarxa de metro en combinar trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de cinc quilòmetres i huit estacions i parades.

Fa unes setmanes, Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) va anunciar que la línia 10 comptarà amb sistema de prioritat semafòrica en tots els creus per als vianants i de vehicles al llarg de tot el recorregut en superfície.

Una altra de les novetats és que les unitats de tramvia d'aquesta línia estrenaran un nou disseny i imatge que tindrà continuïtat de forma progressiva en la resta de convoys de l'empresa pública.

Els treballs de senyalització, pressupostats en més de cinc milions d'euros, van incloure la instal·lació de quatre enclavaments electrònics, 22 senyals ferroviaris, deu senyals tramviaries, 40 punts de detecció de tren i 116 balises de protecció a tren. El projecte de construcció estava cofinançat per la Unió Europea.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento