Comunitat Valenciana

Més de 160 ajuntaments demanen les ajudes d'1,6 milions per a la plans de prevenció d'incendis forestals

Més de 160 ajuntaments de la Comunitat Valenciana s'han presentat les ajudes de la Conselleria de Transició Ecològica destinades a l'execució dels plans locals de prevenció d'incendis forestals.
Archivo - Arxiu - Vista aèria de l'incendi forestal declarat en Real (València)
Archivo - Arxiu - Vista aèria de l'incendi forestal declarat en Real (València)
GVA 112
Archivo - Arxiu - Vista aèria de l'incendi forestal declarat en Real (València)

Enguany es va convocar la segona línia de les ajudes amb una dotació d'1,6 milions d'euros per a impulsar l'engegada dels plans en els municipis. S'han rebut 162 sol·licituds, de les quals 89 corresponen a la província de València, 47 a la de Castelló i 26 a la d'Alacant, la qual cosa en conjunt suposa un augment anual del 88%.

El passat 14 de març, el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) va publicar la resolució de la convocatòria destinada a execució d'aquests plans per a 2022, així com la convocatòria d'ajudes a la realització d'activitats de vigilància, control i seguiment i campanyes en espais forestals.

Des del departament de Mireia Mollà destaquen l'esforç tècnic i humà de Conselleria i ajuntaments per a l'aprovació dels plans. De moment, un total de 373 municipis ja ho tenen aprovat, la qual cosa suposa el 70% del total i el 85% de la superfície forestal valenciana.

L'any passat es van aprovar 218, que sumats als 103 de 2020 arriben al 92% del total de plans aprovats, mentre altres 108 es troben en procés de tramitació i s'aprovaran al llarg de 2022.

VOLUNTARIAT FORESTAL

Un total de 92 ajuntaments i entitats de la Comunitat, que realitzen tasques de vigilància i prevenció d'incendis forestals, han sol·licitat accedir a les ajudes dirigides al voluntariat forestal per a 2022, també convocades per Conselleria.

Açò suposa que més de 2.900 voluntaris i 92 ajuntaments i entitats realitzaran tasques de vigilància i prevenció d'incendis forestals en l'època de major risc d'any. S'iniciaran al llarg de juny i finalitzaran al setembre, depenent del projecte de voluntariat ambiental.

L'objectiu de les ajudes, amb una dotació de 500.000 euros per a aquest exercici, és fomentar la prevenció d'incendis forestals i la realització de campanyes de sensibilització, educació i conscienciació dirigides als visitants d'espais naturals i forestals, mitjançant accions dirigides al control i informació.

També contribueixen a l'aplicació de programes d'educació ambiental amb incidència en el coneixement del mig forestal. Aquestes ajudes al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d'incendis forestals s'engloben en l'estratègia Mosaic basada en planificació, prevenció, innovació i gestió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento