Comunitat Valenciana

L'antiga seu de Correus de València s'obri al públic com a Palau de les Comunicacions amb "història i innovació"

La Generalitat obri aquest cap de setmana l'antic edifici de Correus i Telègrafs de València reconvertit a palau de les Comunicacions i "on conflueixen història, modernitat, cultura i innovació".
La Generalitat obri aquest cap de setmana l'antic edifici de Correus i Telègrafs de València reconvertit a palau de les Comunicacions
La Generalitat obri aquest cap de setmana l'antic edifici de Correus i Telègrafs de València reconvertit a palau de les Comunicacions
GVA
La Generalitat obri aquest cap de setmana l'antic edifici de Correus i Telègrafs de València reconvertit a palau de les Comunicacions

La seu es podrà visitar entre les 12.00 i les 20.00 hores d'aquest dissabte, diumenge i dilluns de manera gratuïta. A partir del de mes maig el seu horari habitual serà de dimarts a diumenge també de 12.00 a 20.00 hores.

Així ho ha anunciat la directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, qui ha destacat que aquest edifici és d'un dels "exponents més importants" del patrimoni històric valencià i que amb la seua obertura "es posa a la disposició dels ciutadans i les ciutadanes per a ser visitat".

La directora ha recordat que la Generalitat va adquirir l'edifici en 2021 per a incorporar-ho al "patrimoni públic de tots els valencians i valencianes", al costat d'altres adquisicions d'edificis històrics de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de rendibilitzar el patrimoni, conservar-ho, protegir-ho i posar-ho a la disposició de la ciutadania.

Així mateix, ha subratllat que amb aquesta iniciativa, que coincideix amb la commemoració del centenari de l'edifici, la Generalitat recupera el nom d'aquesta emblemàtica construcció com a Palau de les Comunicacions i la convertirà en un espai de comunicació permanent obert i en un centre cultural de referència, amb capacitat per a projectar continguts a tot el món", destaca l'administració autonòmica.

L'antic edifici de Correus i Telègrafs de València, batejat pel seu autor, Miguel Navarro, com a Palau de les Comunicacions, és un dels exponents més importants de l'arquitectura eclèctica d'origen francés en combinació amb el modernisme valencià. La seua construcció va finalitzar en 1922 i és un edifici de quatre plantes que ocupa un àrea de més de 9.400 metres quadrats.

Situat enfront de la plaça de l'Ajuntament de València i declarat Bé de Rellevància Local, destaca pels seus elements ornamentals i un conjunt escultòric amb al·legories dels cinc continents que simbolitzen la comunicació internacional, fil conductor de la història d'aquest edifici històric.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento