Comunitat Valenciana

Iniciada la tramitació ambiental del Catàleg de Protecció dels Paisatges del Vi a Utiel-Requena

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la tramitació ambiental estratègica del Catàleg de Protecció dels Paisatges Culturals Agraris del Vi (CPPCV) a Utiel-Requena.
Archivo - Imatge de cultius de vinya a Utiel-Requena
Archivo - Imatge de cultius de vinya a Utiel-Requena
ALFONSO CALZA - GENERALITAT
Archivo - Imatge de cultius de vinya a Utiel-Requena

El catàleg de protecció, que tindrà rang d'un Pla d'Acció Territorial, s'ha remès a l'òrgan ambiental per tal de recaptar els informes i consultes pertinents per a iniciar el procés d'avaluació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, ha apuntat que en un breu termini es licitarà el contracte d'elaboració del Catàleg d'acció territorial en quatre lots corresponents a Castelló, Utiel-Requena, València i Alacant.

El catàleg identificarà els recursos paisatgístics i patrimonials d'aquests llocs, a més de designar zones al territori per a establir els usos i activitats depenent de la qualificació dels sòls, ha afegit l'administració autonòmica.

La Conselleria de Política Territorial estima que la presentació del Catàleg de Protecció dels Paisatges Culturals Agraris del Vi a Utiel-Requena podrà ser a finals d'enguany.

El titular d'aquest departament, el conseller Arcadi España ha assenyalat que "aquests treballs tenen com a objectiu la conservació i revaloració d'uns paisatges productius i identitaris associats a la cultura mediterrània".

Igualment, ha destacat la "importància" del catàleg, atés que "els paisatges del vi constitueixen paisatges productius que eleven el valor del turisme enològic, gastronòmic, cultural i rural" i ha apuntat que són "aspectes en els quals la Comunitat té avantatges comparatius".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento