Comunitat Valenciana

Ribes Espai Cultural obrirà amb funcions de l'Escalante després de finalitzar les obres de climatització

La nau tres del Parc Central, Ribes Espai Cultural, obrirà a la ciutadania pròximament amb actuacions del Teatre Escalante després d'haver finalitzat les obres d'instal·lació del sistema de climatització.
Ribes Espai Cultural finalitza la instal·lació de la climatització i començarà l'activitat acollint actuacions de l'Escalante
Ribes Espai Cultural finalitza la instal·lació de la climatització i començarà l'activitat acollint actuacions de l'Escalante
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA
Ribes Espai Cultural finalitza la instal·lació de la climatització i començarà l'activitat acollint actuacions de l'Escalante

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha visitat aquest dimecres l'espai, que presenta un disseny industrial i "és tot ell un homenatge al seu ús originari, que tenia la funció de taller de reparació de trens".

Res més entrar, unes grans vies de tren donen la benvinguda a l'espai, on també hi ha una gran escala que condueix a la planta superior.

Així mateix, l'edifici està dissenyat de forma "totalment versàtil: les parets estan fetes a força de mòduls que poden obrir-se o replegar-se per a facilitar els diferents usos del centre, com la possibilitat de realitzar exposicions", destaquen des del consistori.

I és que, a part de representacions teatrals i musicals i espectacles escènics en general, Ribes Espai Cultural està concebut per a poder albergar també exposicions culturals de divers tipus.

A més, el recinte també disposa d'una sala multiusos en la part superior -amb vista al recinte d'aigua que es troba l'entrada del Parc Central- que podrà acollir presentacions de llibres i altres usos que plantegen els veïns i veïnes dels barris propers.

L'espai està adaptat per a l'accessibilitat universal i compta amb un ascensor per a persones en cadira de rodes que recorda a la sala d'un maquinista de tren.

El recinte té elements decoratius amb contínues picades d'ullet als usos ferroviaris de la nau, com els elements col·locats en els cristalls per a evitar colps, que representen el perfil de les vies de tren.

Glòria Tello ha manifestat que "amb aquesta intervenció, que ha respectat molt el caràcter patrimonial de l'edifici, amb diverses referències al seu anterior ús de taller de reparació de trens, i amb el sistema de climatització ja en funcionament, les dos naus bessones del Parc Central ja estan en ús", en referència a la nau veïna de la Universitat Popular.

ACÚSTICA "DE MOLT BONA QUALITAT"

"És una magnífica notícia poder tindre un espai dedicat a la cultura en ple centre del Parc Central, destinat als veïns i veïnes. L'espai on està situat l'escenari i la graderia mòbil, en la planta baixa, està completament insonoritzat i l'acústica és de molt bona qualitat", ha detallat l'edil.

A més, tot el sistema de llums i àudio està ja instal·lat. El recinte compta amb tot un espai situat en la part posterior de la nau que està destinat als camerins dels actors i actrius.

En la part central estan els lavabos per al públic i, en la part dreta de l'entrada, se situa un gran espai de recepció, també inspirat en decoració industrial, on se situen les taquilles. Les obres, que han costat prop d'un milió d'euros, estan finançades al 50% pel fons FEDER.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento