Comunitat Valenciana

Un total de nou altars participen en el concurs de 'miracles' de Sant Vicent Ferrer

Un total de 9 altars vicentins participaran en el concurs de 'miracles' de Sant Vicent Ferrer, que tindrà lloc aquest dimecres i el dijous amb motiu de la festa del sant valencià que se celebrarà dilluns que ve, 25 d'abril.

El concurs, organitzat per l'associació cultural Lo Rat Penat i la Junta Central Vicentina (JCV), amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, se celebrarà els dos dies, a partir de les 15.30 hores, en la delegació territorial de l'ONCE a València, situada en la Gran Via Ramón y Cajal, 13.

Així, demà participaran els xiquets que formen el quadre artístic dels altars de l'Altar del Pilar, del Carmen, la Confraria de la Canyada i el de Xirivella. I el dijous serà el torn dels altars Associació Pila Bautismal, Altar de Russafa i els de el Tossal, del Mercat i del Mar.

L'entrega de premis i la representació de l'altar guanyador del concurs tindrà lloc el dissabte 23 d'abril a partir de les 11 hores en la plaça de la Verge, segons informen des de l'organització que afirmen que l'entrada a l'ONCE per a veure al concurs de miracles, l'entrega de premis amb la representació del primer premi i les que es realitzen en els Altars el diumenge i dilluns són totalment gratuïtes i de lliure entrada per al públic.

Les bases del concurs de miracles estableixen que els xiquets que participen "no hauran complit l'edat de 15 anys el dia de la festivitat del sant" però amb motiu de la suspensió durant dos anys del concurs, a causa de la pandèmia, en aquesta edició -de manera excepcional- es permetrà participar als xiquets que, estant inscrits en el concurs de 2020, superen l'edat de 14 anys", segons informen des de l'organització.

Els 'miracles' de Sant Vicent Ferrer seran representats aquest diumenge i aquest dilluns en els tradicionals altars vicentins alçats en la ciutat amb motiu de la festa del patró de la Comunitat Valenciana que se celebra aquest dilluns.

Així, diversos altars de la ciutat de València i de localitats properes realitzaran representacions i celebraran els seus actes, la majoria al llarg d'aquesta setmana.

HORARIS

Així, els altars que oferiran representacions són el del Tossal, en la plaça del Tossal, (diumenge de 17 a 20 hores) i el dilluns (de 17 a 20:30 hores); Altar del Carmen, en la plaça del Carmen, (diumenge, a les 20 hores) i el dilluns (de 17 a 20 hores, així com a les 22:30); l'Associació Pila Bautismal, en la plaça de la Verge, el diumenge (a les 17, 19 i 20 hores) i el dilluns (a les 17 i 20 hores); Altar del Mercat, en la façana de l'església dels Santos Juanes, enfront de la Llotja, el diumenge (a les 21 hores) i el dilluns (de 17 a 21 hores); Altar del Mar, en la plaça de Tetuán, el diumenge (a les 13:30 i 17:30 hores) i el dilluns (a les 17 hores); Altar del Pilar, en la plaça del Pilar, el diumenge (a les 12:30, 17:30 i 21:30 hores) i el dilluns (a les 18 i 19:30 hores); i l'Altar de Russafa, en la plaça de Sant Valero, el diumenge (a l'as 20:15 hores) i el dilluns (18:30, 20:15 i 23 hores).

Igualment, a Xirivella també representaran el miracle en l'Auditori de l'Ajuntament, el dissabte 23, a les 22.30 hores, i el dilluns, a les 17.00 hores, i en la plaça de la Verge de la Salut, el diumenge 24 i dilluns 25 a les 13.00 hores.

En l'actualitat, la capital compta amb diversos altars, encara que també existeixen altars vicentins en les localitats valencianes de Xirivella, Mislata, Riba-roja de Túria, Meliana, La Canyada o L'Eliana entre unes altres. L'altar més antic, que data de 1561, s'alça en les proximitats de l'església del "Pouet" de Sant Vicent, en la casa natalicia del sant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento