Comunitat Valenciana

Institucions guarden tres minuts de silenci per l'assassinat del xiquet de Sueca i rebutgen la violència vicaria

Representants de les institucions valencianes han guardat tres minuts de silenci per l'assassinat d'un xiquet a Sueca a mans del seu pare i han rebutjat "la més terrible de les cares de la violència masclista: la violència vicaria, matar el fill per a fer mal a la mare".
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
Rober Solsona - Europa Press
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra

Així ho ha expressat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha pronunciat unes paraules durant l'acte, al qual han acudit diversos consellers, membres del Consell i diputats de la Diputació de València.

Oltra ha remarcat que "una vegada més, la societat unida rebutja el masclisme i se situa al costat de les víctimes i enfront del masclisme".

"Hui estem ací per Jordi -el xiquet- i Maria -la mare-. Jordi tenia dret a començar la segona dècada de la seua vida amb una festa, amb globus, amb regals, amb felicitat", ha lamentat Oltra. "Tenia dret a viure, a créixer, a plorar, a madurar, a ser un pare que no maltractara, a viure allunyat de la violència i a tindre un pare que el respectara", ha manifestat.

La vicepresidenta ha instat a "seguir units enfront de la violència masclista, al costat de les víctimes i enfrontats al masclisme" i a "remoure les causes que generen la més terrible de les cares de la violència: matar el teu propi fill per a fer mal a la mare". A més, ha expressat que acompanyen la família i amics en el dolor.

"És molt complicat trobar les paraules després d'un crim masclista com a aquest, que ens ha tornat a colpejar com a societat", ha reiterat Oltra, i també "donar les gràcies perquè una vegada més tornem a ser una societat unida que rebutja la violència i se situa al costat de les víctimes i enfrontada completament al masclisme i als seus actes assassins".

A la concentració també ha assistit una dona amb una pancarta en la qual criticava el "masclisme" que considera que hi ha en la justícia i s'ha acostat la vicepresidenta, qui l'ha atès uns instants. Igualment, unes hores abans s'ha celebrat una concentració davant de la Delegació del Govern.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento