Comunitat Valenciana

La Generalitat inicia la consulta pública prèvia de l'Avantprojecte de la Llei de Barris

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica ha iniciat el tràmit de consulta pública prèvia per a l'elaboració de la primera Llei de Barris a la Comunitat Valenciana.

La norma suposarà "la regulació de manera integral de la revitalització i regeneració del teixit urbà dels municipis valencians". El text s'inclourà en les actuacions per a l'execució dels Fons de Recuperació Next Generation EU.

L'objectiu és "abordar estratègies públiques de finançament que contribuïsquen en la regeneració urbana i rehabilitació integral, que atenga les necessitats dels pobles en règim de despoblament i afavorir la resiliència de barris i pobles enfront de catàstrofes", explica el departament que dirigeix Héctor Illueca en un comunicat.

Així mateix, es pretén que es cobrisquen les necessitats dels barris més vulnerables i desfavorits de les ciutats, sempre des de qualsevol dimensió física, social, econòmica i ambiental.

REVITALITZACIÓ NUCLIS HISTÒRICS

Una altra de les metes, apunten, és aconseguir la revitalització dels nuclis històrics i tradicionals com unes de les principals senyes d'identitat del poble valencià. També es pretén incorporar la col·laboració pública i privada en els processos per a rejovenir els barris.

Les mesures en les ciutats i pobles de la Comunitat resulten "encara més necessàries, a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus que ha deixat veure els diferents problemes socials existents".

La consulta pública permet que les persones i organitzacions més representatives afectades per la futura norma realitzen les aportacions i opinions que estimen necessàries perquè compte amb el major consens possible.

Les propostes es poden presentar en el web de la Vicepresidència Segona i la Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, en l'apartat 'Normativa en Tramitació' i, en el portal de transparència de la Generalitat. També en la direcció de correu electrònic dg_qualitat_rehabilitacio@gva.es fins al pròxim 2 de maig.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento