Comunitat Valenciana

Cultura eleva a 1.250.000 euros les ajudes a la producció editorial de llibres

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha tornat a augmentar enguany l'assignació pressupostària a la producció editorial de llibres en castellà i valencià dotant-la amb 1.250.000 euros, la qual cosa supera el milió d'euros que es va destinar en l'exercici anterior.
Archivo - Una jove llig un llibre en el balcó de la seua casa (arxiu)
Archivo - Una jove llig un llibre en el balcó de la seua casa (arxiu)
David Zorrakino - Europa Press
Archivo - Una jove llig un llibre en el balcó de la seua casa (arxiu)

Els llibres objecte de la subvenció hauran d'estar editats per empreses editorials la producció de les quals siga comercialitzada a través de llibreries i adequar-se a una de les següents categories: obres de referència i consulta (llibres d'història, bibliografies, etc.), obres de pensament en disciplines humanístiques o científiques, obres de ficció i obres de ficció de caràcter infantil i juvenil, detalla el departament que dirigeix Vicent Marzà en un comunicat.

Hauran de tindre un tiratge mínim de 500 exemplars (en el cas d'obres de poesia el tiratge mínim serà de 100 exemplars) i tindre un mínim de 50 pàgines per exemplar, excepte els llibres infantils, de teatre i de poesia.

Un altre requisit és ser una primera edició d'una obra inèdita, o bé d'una obra l'última edició de la qual datada de més de 15 anys, en la llengua que es proposa publicar.

Es podran subvencionar projectes editorials que incorporen una novetat a una obra ja editada (estudi crític, nova traducció, etc.), que, segons el parer de la comissió de valoració, tinga especial rellevància cultural.

PARTITURES

També podran optar a aquesta ajuda les partitures publicades per editorials que tinguen com activitat l'edició de llibres en l'àmbit competencial de la Generalitat, sempre que compten amb un mínim de quatre pàgines i un tiratge mínim de 300 exemplars.

A aquestes ajudes poden acollir-se les empreses editorials comercials que tinguen com activitat l'edició de llibres a la Comunitat Valenciana i el nombre de dipòsit legal de l'any 2021.

El termini de presentació de les sol·licituds serà de 15 dies naturals a explicar des del següent al de la publicació de la present resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento