Comunitat Valenciana

Ucraïna.- PSPV defèn que el pla d'ajudes del Govern és una "resposta ferma i àgil" a la crisi

El coordinador dels socialistes valencians en el Congrés, Vicent Sarrià, ha celebrat que el Pla Nacional de Resposta a l'Impacte Econòmic i Social de la Guerra a Ucraïna engegat pel Govern d'Espanya injectarà 6.000 milions d'euros en ajudes directes i rebaixes d'impostos, en el que ha considerat "una resposta ferma i àgil".

Mitjançant un comunicat, Sarrià ha assenyalat que "aquest Govern ha actuat de forma valenta i ha treballat per a engegar una sèrie de mesures transversals, que tenen en compte l'impacte de la invasió sobre tota la societat".

A més, ha subratllat que els punts reflectits en el Pla "donen resposta a la situació que pateixen famílies, persones treballadores i empreses". "És el moment d'avançar i anar més enllà de la imprescindible resposta humanitària, en la qual Espanya ha sigut pionera i, una vegada més, un exemple de solidaritat", ha agregat.

Així mateix, ha considerat que "el Consell ha demostrat de nou que està a l'altura en moments difícils, primer en la pandèmia, i ara davant la guerra". En aquest sentit, s'ha referit al Pla de resposta valenciana a la crisi energètica anunciat pel president aquesta mateixa setmana, així com a les ajudes plantejades de 18,6 milions d'euros per a renovar les flotes de transport de mercaderies i de passatgers".

Així, ha assenyalat que el Govern valencià "no només ha treballat en mesures dirigides a impulsar les renovables i aconseguir la sobirania energètica,sinó també en vies per a ajudar les famílies més vulnerables i a les empreses més afectades pel creixement dels preus".

"Mentre uns altres han decidit no contribuir amb les seues propostes i han mirat cap a un altre costat en un moment en què es necessita la col·laboració de tots, el president va ser dels primers a plantejar una bateria de mesures econòmiques a la ministra Nadia Calviño, algunes de les quals han sigut incloses en el Pla nacional", ha recordat i ha conclòs que "podem estar orgullosos d'uns Governs que responen amb rigor i treball a situacions difícils".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento