Comunitat Valenciana

El Consell aprova el "decret llei omnibus" per la guerra d'Ucraïna que agilitza renovables i amplia la RVI

El Ple del Consell ha aprovat el "decret llei omnibus" que modifica un ampli ventall de normatives per a fer front a la crisi generada per la guerra d'Ucraïna i que inclou mesures per a agilitzar la instal·lació de plantes d'energia fotovoltaica i eòlica i una ampliació de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) perquè les famílies puguen fer front a la pujada dels subministraments.
Archivo - La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
Archivo - La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra

Així ho ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al plenari de l'executiu valencià, que ha aprovat de manera atípica el decret: la negociació es va allargar aquest dijous més tard del 'consellet', la reunió de sotssecretaris que dóna llum verd als acords que passaran l'endemà pel ple del Consell.

Oltra ha explicat que, entre les 62 pàgines d'aquest decret, es troba un canvi que busca desbloquejar l'aprovació de fotovoltaiques i eòliques, amb una major participació dels ajuntaments en les plantes més menudes. Els consistoris podran realitzar informes per a les que generen menys de cinc megavats.

També s'ha modificat la Renda Valenciana d'Inclusió per a ampliar la quantitat que perceben les famílies en el mòdul garantit per a fer front als subministraments. Així, l'increment d'un 25% que rebia una família que tenia hipoteca o lloguer passa a ser del 30%, i en el cas de les que no en tenen, passen del 10 al 15%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento