Comunitat Valenciana

El Síndic de Greuges recomana que els menors internats en centres de conducta tinguen tractament de salut mental

La Sindicatura de Greuges ha recomanat a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que els menors que es troben internats en centres de conducta tinguen un tractament o control d'unitats de salut mental, així com que en aquests centres no hi haja menors amb problemes de salut mental greus.
Archivo - Arxiu - El síndic de Greuges, Ángel Luna, en la seua compareixença davant Les Corts
Archivo - Arxiu - El síndic de Greuges, Ángel Luna, en la seua compareixença davant Les Corts
I. CABALLER/CORTS
Archivo - Arxiu - El síndic de Greuges, Ángel Luna, en la seua compareixença davant Les Corts

Així ho ha indicat Luna durant la roda de premsa posterior a la presentació en Corts de l'Informe Anual del Síndic en referència a la queixa que va fer la institució fa uns mesos referida al que ha considerat una "intervenció" de la Conselleria en la seua petició d'informació sobre aquests centres.

Luna ha recordat que al gener de 2021 van iniciar queixa d'ofici i a l'abril es va remetre un qüestionari als directors dels centres de menors amb problemes de conducta. Davant açò, van rebre un ofici de la secretària autonòmica i la directora general, amb una sèrie de documents adjunts que "suposadament eren el qüestionari que havíem enviat"

El síndic ha explicat que es va reunir amb la directora general d'Infància, que li va traslladar que el motiu de la redacció d'aquest ofici: "Va assumir haver sigut ella la que havia decidit fer-ho d'eixa manera, amb intenció de facilitar-los als directors de la contestació", i ha assegurat que "no tenia intenció d'interferir en la investigació".

Posteriorment, els tècnics del síndic van visitar els centres, van parlar amb els directors en privat i es va dictar resolució de la qual van eixir aquestes recomanacions que, segons ha indicat, "s'acceptaran per part de la Conselleria".

Així, Luna ha explicat que el protocol que regia és "molt ambigu". "Volíem que s'actualitzara, que comptara amb el consentiment dels menors", ha agregat, i ha remarcat que estaran fent "seguiment del tema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento