Comunitat Valenciana

L'Escalante impulsarà projectes innovadors per a connectar al públic jove amb les arts escèniques

Escalante Centre d'Arts Escèniques, mitjançant el cicle 'L'Escena Jove de l'Escalante', impulsarà projectes innovadors que connecten al públic jove amb les arts escèniques amb la finalitat de "fer-li partícip del procés de creació", al mateix temps que es busca "obrir una línia de mediació i investigació de noves audiències".
Archivo - Arxiu - Espectacle al Teatre Escalante
Archivo - Arxiu - Espectacle al Teatre Escalante
TEATRO ESCALANTE
Archivo - Arxiu - Espectacle al Teatre Escalante

La iniciativa complementarà l'exhibició i producció d'obres i s'articula a través d'una telefonada a projectes, oberta aquest dilluns, de companyies professionals valencianes que posen el focus en la innovació pedagògica i creativa, ha informat l'Escalante en un comunicat.

La diputada de Teatres, Glòria Tello, ha indicat que amb aquesta iniciativa es persegueix "acostar-se al públic jove més enllà de la nostra programació i que siguen partícips dels processos de creació", amb una proposta que també "despertarà vocacions escèniques".

El nou projecte s'ha presentat aquest dilluns al Teatre Principal, en una taula de reflexió dedicada a compartir les oportunitats que sorgeixen quan s'unixen teatre i educació i en la qual han participat "referents dels dos mons", com els dramaturgs Gabi Ochoa, Javier Sahuquillo, Paco Zarzoso i Paula Llorens, el president de la Fundación de Teatro Joven i responsable de la companyia La Joven, David R. Peralto, i la coordinadora artística d'Escalante, Marylène Albentosa.

"Volem connectar les companyies amb centres educatius de secundària i altres col·lectius joves, desenvolupant una línia de treball oberta amb la professió escènica valenciana i l'activitat docent", ha apuntat Albentosa.

La iniciativa ha donat els seus primers passos amb l'experiència pilot realitzada durant la present temporada juntament amb dos companyies. En concret, Perros Danesas, amb 'Última lluna de Mercucio Montesco', i Companyia Hongaresa de Teatre, amb 'El tiempo arrebatado', han sigut les primeres a compartir la creació dels seus textos amb joves de diferents instituts i tallers escènics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento