Comunitat Valenciana

La defensa d'Europa enfront de conflictes, a debat en l'Escola Europea de Pensament Lluís Vives

L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València (UV), a través del Centre de Documentació Europea, aborda en la seua pròxima sessió el debat entorn de la defensa europea i l'"autonomia estratègica" de la UE davant de conflictes, com la guerra actual a Ucraïna.
Luis N. González Alonso
Luis N. González Alonso
UV
Luis N. González Alonso

Aquesta cita, dimarts que ve 29 a les 18 hores, oferirà les claus en una conferència magistral el catedràtic de Dret Internacional de la Universitat de Salamanca Luis N. González Alonso. La conferència serà presencial i se celebrarà en la Capella de la Sapiencia del Centre Cultural La Nau, l'edifici històric de la UV, amb inscripció prèvia gratuïta en la web.

La intervenció d'Alonso serà presentada pel professor Cecilio Tamarit, director del Centre de Documentació Europea UV, en el marc de les activitats organitzades pel Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització, i el cicle 'Las razones de Europa'.

"Des de fa més de dos dècades, i d'una manera molt més acusada en els últims cinc anys, el debat entorn de la defensa europea ha passat a ocupar un lloc destacat en l'agenda política de la UE. Els avanços en el desenvolupament d'aquesta dimensió de la seua política exterior, certament molt rellevants durant aquest període, solen empal·lidir o quedar completament eclipsats, no obstant açò, per la proliferació de crisi de tot tipus que comprometen la seguretat de la Unió i posen a prova la seua capacitat de resposta".

En aquesta línia, el catedràtic de Dret Internacional reflexiona en un comunicat que la invasió d'Ucraïna per part de Rússia "pareix estar marcant un punt d'inflexió fonamental referent a açò i podria representar un impuls definitiu en l'aspiració de la UE a reforçar una autonomia estratègica".

González Alonso tractarà de respondre així a qüestions com si la Unió Europea està en condicions de fer front al repte que se li presenta ara amb la guerra a Ucraïna, amb quin nivell d'ambició i amb quina política de seguretat i defensa.

És catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals en la Universitat de Salamanca (USAL), director del Centre de Documentació Europea-Europe Direct de la USAL i secretari general del Consell Federal Español del Moviment Europeu. Llicenciat i doctor en Dret per la Universitat de Salamanca amb premi extraordinari, va cursar estudis de postgrau en el Col·legi d'Europa de Brujas (Bèlgica), on va obtindre el Diploma en Alts Estudis Europeus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento