Comunitat Valenciana

Feijóo no votarà aquest dilluns en les primàries del PP per a "cedir el protagonisme mediàtic a la militància de base"

El president de la Xunta i candidat a presidir el PP, Alberto Núñez Feijóo, no votarà aquest dilluns en les primàries del partit per a "cedir eixe protagonisme mediàtic a la militància de base", ja que la seua intenció és posar el focus en la gent que fa el Partit Popular i que no està en l'estructura, segons han informat a Europa Press fonts del seu equip.

Un total de 41.681 afiliats del PP que s'han inscrit per a participar en les primàries podran votar aquest 21 de març a Feijóo, únic candidat a liderar la formació. També podran depositar en una altra urna la seua papereta per a l'elecció dels compromissaris que aniran al congrés extraordinari de Sevilla, que se celebra els dies 1 i 2 d'abril.

És la segona vegada que els afiliats poden triar el seu líder per primàries, amb un sistema de doble volta que es va instaurar en l'últim congrés ordinari. Així, en primera ronda voten els afiliats i, en la segona, ho fan els compromissaris.

El PP ja ha difós els llocs i l'horari en el qual votaran alguns dels seus principals dirigents. Així, l'encara líder del partit, Pablo Casado, exercirà el seu dret a vot en la seu nacional entre les 11 i les 12.00 hores. També ací votaran al matí la coordinadora general de la formació, Cuca Gamarra, i el president del Comité Organitzador del Congrés (COC), Esteban González Pons.

El PP ha fet públic també els llocs de votació dels diferents 'barons' i presidents regionals del partit en les seues respectives comunitats autònomes. Tots ells han expressat públicament el seu suport a Feijóo en la gira que ha realitzat per Espanya per a explicar el seu projecte als afiliats.

"EL CONGRÉS DE TOTS"

Fonts de l'equip de Feijóo han explicat a Europa Press que el president de la Xunta ha decidit al final no exercir el seu dret a vot aquest dilluns amb l'objectiu de "cedir eixe protagonisme mediàtic demà a la militància de base".

Les mateixes fonts han subratllat que ell ja ha explicat que no és el seu congrés sinó el "congrés de tots". Per tant, aquest dilluns s'ha de posar "el focus en la gent que fa el Partit Popular sense estar en l'estructura".

Fa quasi quatre anys, quan es va celebrar al juliol el primer congrés del PP per primàries, sí que van votar els aleshores candidats del partit. Els mitjans gràfics van poder captar llavors la imatge de Pablo Casado i Soraya Saénz de Santamaría depositant la papereta en l'urna (tots dos ho van fer en la seu del madrileny districte de Salamanca).

Dels sis candidats inicials que es van presentar aleshores a les primàries, només dos van passar a segona ronda: Sáenz de Santamaría i Casado, i aquest últim es va imposar sobre qui va ser vicepresidenta del Govern en la votació dels compromissaris que va tindre lloc en aquell congrés extraordinari convocat per a triar el successor de Mariano Rajoy.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento