Comunitat Valenciana

Falles.- El Consorci Provincial de Bombers de València habilita un operatiu preventiu per a la cremà de 280 falles

El Consorci Provincial de Bombers de València ha preparat per a la 'nit de la cremà' de les Falles d'aquest 2022, que tindrà lloc aquest divendres a la nit com a punt i final a aquestes festes, un dispositiu preventiu per a vigilar aquest acte en 280 monuments de la província, segons ha informat aquest organisme en un comunicat.
Archivo - Imatge d'arxiu d'un bomber del Consorci Provincial de València durant una nit de la cremà
Archivo - Imatge d'arxiu d'un bomber del Consorci Provincial de València durant una nit de la cremà
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Archivo - Imatge d'arxiu d'un bomber del Consorci Provincial de València durant una nit de la cremà

Així mateix, ha destacat que la presència dels bombers del consorci provincial en aquestes 280 falles es produirà en la cremà d'unes Falles que han suposat "la tornada a la normalitat" d'aquestes celebracions des de l'any 2019, atés que les de 2020 es van suspendre per la pandèmia de la Covid-19 i les de 2021 es van ajornar al passat mes de setembre i van tindre lloc en eixa data de manera reduïda.

El Consorci Provincial de Bombers ha recordat que en les festes de l'any passat, els seus agents van estar presents en la cremà però ha precisat que aleshores "el dispositiu comptava amb una menor envergadura, d'acord amb el menor nombre de monuments que es van cremar" pel canvi de data obligat per la Covid-19.

Per a la cremà de 2022, aquest consorci compta amb un dispositiu format per 380 efectius com a personal de reforç i 139 vehicles. Dels 380 efectius que integren aquest operatiu preventiu, 331 són bombers, bombers voluntaris, operadors de comunicacions i personal de comandament del propi organisme, mentre que 20 són personal d'altres cossos de bombers i 29 conductors d'autobombes de l'AVSRE.

Abans de la cremà, entre el 15 i el 17 de març, els caps de parcs de bombers i el personal del departament de Prevenció Operativa del Consorci Provincial han dut a terme la inspecció de 558 falles en 103 municipis de la província de València.

Eixa tasca s'ha fet enguany amb una nova app mòbil del Consorci "que ha permès realitzar la inspecció dels monuments d'una manera més àgil", ha precisat l'entitat.

D'eixa revisió s'ha conclòs que són 280 els monuments que tenen un risc mitjà, alt o molt alt, sempre en relació a aspectes com la proximitat d'arbres, façanes, cablejat o altres elements. En conseqüència, serà en eixes falles on se centrarà el dispositiu preventiu preparat pel Consorci Provincial de Bombers, ha detallat.

RECOMANACIONS

Aquest organisme ha enviat a totes les comissions falleres una circular amb recomanacions per a la cremà dels seus monuments i sobre la utilització dels artefactes pirotècnics. Aquests consells estan dirigits sobretot per a aconseguir el "adequat ús de la pirotècnia i dels acelerantes en la combustió, que se solen usar en major mesura en trobar-se xopats els monuments".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento