Comunitat Valenciana

Ribó no descarta optar a l'alcaldia tot i que hi ha situacions que no l'"estimulen": "Són un embolat guapo"

L'alcalde de València, Joan Ribó, no ha descartat tornar a ser el candidat de Compromís al càrrec, encara que ha reconegut que hi ha elements que no li animen. "La situació de la guerra i de la crisi econòmica que ve no m'estimulen a presentar-me perquè serà un embolat guapo".
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu.
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu.
Rober Solsona - Europa Press
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d'arxiu.

Així ho ha asseverat el primer edil, en una entrevista en À Punt que arreplega Europa Press, en ser preguntat pels seus plans per a repetir com a candidat de la coalició a l'Alcaldia.

Quan se li ha plantejat de què depèn eixa decisió, Ribó ha comentat que hi ha una sèrie d'aspectes importants per a ell que no ha pogut aconseguir com volguera per la pandèmia i que li animarien a seguir. Entre ells, ha citat "concretar alguns elements com el Parc de Desembocadura o l'economia de la ciutat, que està avançant bé".

I ha puntualitzat: "No dic que no em vaja a presentar. També hi ha elements en sentit contrari: la situació de la guerra i de la crisi que ve no m'estimulen a presentar-me perquè serà un embolat guapo".

A més, ha admès que la pandèmia de covid "ha sigut terrible" i ha tingut "un cost elevat a tots els nivels". "També psicològic, són coses que desgasten molt". A açò cal sumar, que Ribó té "molt clar" que la seua edat no li permet donar "una garantia de salut".

Sobre possibles noms si finalment ell no optara a la reelecció ha tornat a posar en valor la rellevància i el treball del vicealcalde de València, Sergi Campillo, i de la síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles. "Aquestes persones ocuparan llocs molt rellevants en la pròxima llista, que pot ser l'1, el 2 o el 3".

Sobre si Compromís hauria de presentar-se als pròxims comicis en solitari o en confluència, Joan Ribó ha recordat que aquesta formació es va crear precisament des de la confluència i aquesta "no ha d'estar necessàriament acabada".

"El primer objectiu de Compromís és consolidar un govern de progrés i després obtindre els millors resultats possibles. Estem disposats a obrir-nos mantenint la nostra personalitat, som valencians, necessitem una llibertat d'acció i que no ens diguen de Madrid el que podem fer".

"ESFORÇ DE LES FORCES A L'ESQUERRA DEL PSOE"

En tot cas, s'ha mostrat a favor de confluir amb forces que "estiguen en aquestes idees" i, encara que s'ha referit de l'àmbit municipal, ha asseverat que li agradaria que açò es traslladar a nivell autonòmic i estatal. "Totes les forces que estem a l'esquerra del PSOE hem de fer un esforç", ha resumit.

Finalment, i preguntat per si li inquieta el futur de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, per la investigació sobre el cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals que va patir en un centre una menor tutelada a les mans d'un educador, el seu ex-marit, Ribó ha assegurat que no li preocupa massa.

Ha recordat que "l'advocat d'aquests temes" és José Luis Roberto, d'España 2000, per la qual cosa ha considerat que es tracta d'un tema orquestrat per part de l'extrema dreta que té poc recorregut".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento