Comunitat Valenciana

Ucraïna.- Oltra demana que no es vaja a la frontera amb cotxe a per refugiats i alerta de l'existència de màfies

La vicepresidenta del Govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha demanat aquest dimarts als ciutadans que no vagen amb cotxes a la frontera ucraïnesa a per refugiats que fugen de la guerra i ha subratllat que aquestes persones arribaran als llocs d'acolliment en combois organitzats, trens o autobusos.
Archivo - La vicepresidenta del Consell i responsable autonòmica d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu.
Archivo - La vicepresidenta del Consell i responsable autonòmica d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu.
GVA
Archivo - La vicepresidenta del Consell i responsable autonòmica d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en una imatge d'arxiu.

Oltra ha fet aquesta crida després de conéixer-se l'existència de màfies que estan aprofitant l'eixida de persones que fugen del conflicte bèl·lic iniciat a Ucraïna després de l'atac de Rússia per a captar als col·lectius "més vulnerables", especialment, "dones i xiquetes" per a les seues finalitats.

"Que no vaja la gent a la frontera amb el cotxe a arreplegar persones. Ja hem tingut confirmacions de màfies que van a buscar allí les persones més vulnerables, sobretot, dones, xiquets i xiquetes per a després fer tracta de persones, d'òrgans" o actuacions amb "finalitats d'explotació sexual o laboral", ha exposat.

La responsable autonòmica ha explicat que les ONG que treballen en l'acolliment i trasllat de refugiats ucraïnesos estan insistint "molt a fer difusió d'açò", d'eixe missatge advertint de la presència de màfies en les fronteres d'Ucraïna. "Ja hi ha documentats casos als quals les màfies intenten captar, sobretot, a dones i xiquetes per a explotació sexual", ha manifestat.

Oltra s'ha pronunciat d'aquesta manera després de presidir la reunió de la Comissió Mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades per a abordar la situació actual de la crisi humanitària a Ucraïna i fer un seguiment de les accions engegades.

Aquesta comissió la integren diferents departaments de la Generalitat valenciana que intervenen en l'acolliment de persones refugiades o desplaçades, representants de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana i diferents ONG que treballen en l'àmbit de la protecció internacional, ha detallat la vicepresidenta.

La titular d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha assegurat que l'actual és "un moment molt important per a coordinar tot el flux migratori", per a concretar "com ha d'estar atès" i perquè "funcione bé, correctament".

En aquest sentit, Mónica Oltra ha considerat "molt important" traslladar un missatge que amb "molta èmfasi" transmeten les ONG per a advertir d'eixes màfies i demanar que els ciutadans no acudisquen amb cotxe a la frontera ucraïnesa a per refugiats.

"Sé que molta gent ho fa de bon cor, la majoria. Però en frontera no es pot distingir qui ho fa de cor i qui no", ha destacat, al mateix temps que ha precisat que els qui fugen de la guerra arribaran als llocs d'acolliment "en combois organitzats, en trens o en autobusos".

"POSEN EN PERILL"

"Que no vagen els particulars per molt bona intenció que tinguen perquè posen en perill a les persones que ixen i, sobretot, a les més vulnerables. Les ONG insisteixen molt a fer difusió d'açò", ha agregat Oltra.

La vicepresidenta de la Generalitat ha insistit que "ja hi ha documentats casos en els quals les màfies intenten captar, sobretot, a dones i xiquetes per a explotació sexual". Ha afegit que aquest dilluns, "en la reunió que convoca Fiscalia per a la prevenció i evitar la tracta de persones" es va manifestar també "que ja estava passant" això.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento