Comunitat Valenciana

Ucraïna.- Juntos por la Vida alerta als refugiats, sobretot a dones, del risc de fugir en cotxes de desconeguts

La Fundació Juntos por la Vida, que està treballant a la frontera de Polònia amb Ucraïna, ha advertit dels riscos i el perill que pot suposar per als refugiats que volen vindre a Espanya fer-ho en vehicles particulars que els ofereixen desconeguts i, per açò, ha iniciat una campanya de prevenció i informació.
Dos persones en un banc després de passar el pas fronterer de Medyka, a 28 de febrer de 2022, en Medyka (Polònia).
Dos persones en un banc després de passar el pas fronterer de Medyka, a 28 de febrer de 2022, en Medyka (Polònia).
Alejandro Martínez Vélez - Europ
Dos persones en un banc després de passar el pas fronterer de Medyka, a 28 de febrer de 2022, en Medyka (Polònia).

Des de l'ONG recalquen que el perill és major per a dones, sobretot joves que esperen a la frontera algun transport que els oferisquen per a poder fugir de la guerra.

Molts "conductors voluntaris" que arriben als punts fronterers, "ofereixen els seus servicis de trasllats", però no sempre amb bones intencions, com alerta l'entitat valenciana, que ja tenen coneixement d'alguns casos de persones que han patit agressions en eixos trasllats.

L'ONG aconsella que tots els trasllats de la frontera fins a Espanya o qualsevol país es realitzen per mitjans mes aconsellables i adequats, autobusos concertats per ong o altres organitzacions i institucions.

CAMPANYA INFORMACIÓ

Els voluntaris de la fundació han començat una campanya d'informació i prevenció, especialment entre les dones joves que esperen en els camps d'atenció a refugiats habilitats a la frontera per a poder eixir en algun vehicle.

En un vídeo enviat des de la frontera la presidenta de Juntos por la Vida Clara Arnal, explica que "estan repartint cartells i fullets per a advertir les joves d'aquests riscos i perills, abans d'acceptar l'oferiment de pujar-se a vehicles amb desconeguts".

L'ONG ha trasllat ja durant la passada setmana a 425 persones -en la seua majoria menors i les seues mares- de famílies ucraïneses fins a la Comunitat Valenciana en autobusos i un avió. En la majoria dels casos són acollits per famílies i en altres casos l'ong organitza els seus allotjaments. En els pròxims dies l'ONG continuarà amb més trasllats a València. Des de l'entitat subratllen que mai viatgen menors sols, sempre són traslladats amb les seues famílies o tutors.

La Fundació Juntos por la Vida de la Comunitat Valenciana està rebent donacions en el seu web

Mostrar comentarios

Códigos Descuento