Comunitat Valenciana

Ucraïna.-L'ambaixador xinés a Ucraïna assegura que Pequín "mai atacarà" el país i reafirma la seua "relació estratègica"

L'ambaixador de la Xina a Ucraïna, Fan Xiangong, ha assegurat aquest dimarts que el gegant asiàtic "mai atacarà" el país i ha reafirmat la "relació estratègica" entre les parts, especialment a nivell polític i econòmic.

"Enguany es compleixen 30 des de l'establiment de les relacions diplomàtiques entre els nostres països. La Xina és un país amistós per al poble ucraïnés i com a ambaixador puc dir que serem una bona força per a Ucraïna, tant econòmicament com políticament. Sempre respectarem l'Estat i desenvoluparem relacions sobre la base de l'equitat i el benefici mutu", ha asseverat.

Així, ha assenyalat que respecta el "camí triat pels ucraïnesos perquè és un dret sobirà que cada nació té" i ha recordat que l'Ambaixada xinesa ha sigut traslladeu de Kíev a Leópolis davant la invasió russa del territori.

"Mai atacarem Ucraïna. Ajudarem, especialment en matèria econòmica. (...) Davant aquesta situació actuarem de manera responsable. Hem vist gran unitat per part del poble ucraïnés, la qual cosa significa fortalesa", ha matisat.

L'ambaixador s'ha reunit així amb el cap de l'administració militar regional de Leópolis, Maxim Kozitski, que ha garantit que ha agraït a Fan el suport prestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento