Comunitat Valenciana

Ucraïna.- Puig: "La societat ha de saber la veritat i la veritat és que tots haurem de fer esforços"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest divendres que "la societat ha de saber la veritat i la veritat és que tots haurem de fer esforços" per les repercussions que tindrà en l'energia i, per tant, en tota l'economia "l'acció criminal" de la invasió russa a Ucraïna.
Puig en una imatge d'arxiu
Puig en una imatge d'arxiu
GVA
Puig en una imatge d'arxiu

Puig, en declaracions als mitjans, s'ha referit així a les propostes que portarà el Govern a la Conferència de Presidents per a fer front a aquesta crisi, en les quals planteja la conscienciació al conjunt de la ciutadania "sobre la importància" de l'estalvi energètic, a través de mesures com "l'incentiu d'un ús més racional dels vehicles privats o una moderació de l'ús d'energia dedicat a la climatització".

Sobre aquest tema, ha recalcat que aquesta Conferència de Presidents del diumenge a Palma té "una gran transcendència en aquests moments" perquè "estem en una situació de gravetat enorme" per la guerra iniciada pel "arravatament bel·licista i criminal" del president de Rússia, Vladimir Putín.

En eixe sentit, ha alertat que la invasió russa d'Ucraïna "té unes conseqüències enormes des del punt de vista humanitari i, per tant, de la cooperació que els diferents països hem de donar a la població ucraïnesa, però també és molt significativa en la resposta econòmica que cal donar".

Així, ha assenyalat "la gran preocupació que existeix pels preus energètics i per tot el que significa les garanties en l'alimentació" i ha constatat que "tots els sectors estan afectats en aquest moment". Per açò, ha reclamat que "la resposta econòmica des de la unitat és fonamental".

De la mateixa manera, ha apuntat que aquest és "un combat pacifista, però comú, que requereix una resposta clara i directa per a superar junts aquesta situació tan difícil" que genera "molt de dolor acumulat i compartit".

"CONSEQÜÈNCIES DE POBRESA MOLT GRANS"

En la mateixa línia, després de coincidir amb el president de la Xunta de Galícia i candidat a liderar el PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, ha explicat que ha conversat amb aquest de cara a la Conferència de Presidents sobre "la dificultat del moment i la necessitat que la Unió Europea prenga unes decisions molt radicals respecte a la contenció dels preus energètics", un assumpte on creu que "hi ha un acord".

Així, ha recalcat la necessitat de "donar suport al Govern d'Espanya en aquesta acció perquè la Unió Europea prenga decisions per a frenar aquesta escalada terrible de preus energètics, que ens portarà a conseqüències d'inflació i, per tant, de pobresa molt grans", ha advertit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento