Comunitat Valenciana

El COIICV verifica que cap dels seus col·legiats ha participat en l'avaluació de l'atracció a la Fira de Mislata

El Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana (COIICV) ha verificat que cap dels seus col·legiats ha participat en avaluació alguna referent a l'accident ocorregut el passat 4 de gener en l'atracció de la fira de Mislata (València), que va ser alçat pel vent i en el qual van morir dos menors i altres set xiquets van resultar ferits.
Archivo - Arxiu - Agents de la policia nacional investiguen l'atracció unflable de la Fira de Mislata on van morir dos menors
Archivo - Arxiu - Agents de la policia nacional investiguen l'atracció unflable de la Fira de Mislata on van morir dos menors
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - Agents de la policia nacional investiguen l'atracció unflable de la Fira de Mislata on van morir dos menors

Segons ha informat l'entitat col·legial en un comunicat, els enginyers industrials volen traslladar a la societat i als afectats que no consta en l'arxiu documental la participació de cap enginyer industrial col·legiat en el COIICV "en tasca alguna de certificació, avaluació ni anàlisi de cap atracció de fira, referent a eixe accident".

El COIICV, que desconeix la titulació professional habilitant de la persona que va realitzar la inspecció i va firmar la documentació, lamenta el "trist accident" i ha mostrat les seues condolences i solidaritat amb els familiars, a la disposició dels quals es posa "en qualsevol aspecte tècnic que puguen necessitar sobre aquest tema".

El Grup d'Homicidis i Desapareguts de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de València ha conclòs en un informe que s'hauria pogut evitar la defunció de les dos xiquetes de 4 i 8 anys a Mislata si el castell unflable al que es van pujar i que es va envolar haguera estat ben lligat.

Així es desprèn de l'informe, consultat per Europa Press, que la Policia ha enviat al Jutjat d'Instrucció número 4 de Mislata, que investiga el sinistre. En l'informe s'assenyala que el castell unflable tenia 30 punts d'ancoratge i que si hagueren estat tots ells ancorats, s'hauria impedit el vol de l'atracció, la qual cosa haguera evitat que cap xiquet isquera desprès i, conseqüentment, s'hauria evitat la defunció de Cayetana i Vera.

A més, el castell, amb els seus 30 punts d'ancoratge, permet una disposició segura enfront del vent, no només de 30 km/h, sinó fins i tot significativament més elevats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento