Comunitat Valenciana

Una Crida sense límit d'aforament però amb mascareta marca el retorn de les Falles al març dos anys després

La ciutat de València viurà diumenge el tradicional acte de la Crida, que dona la benvinguda a les Falles. En aquesta ocasió, l'acte arriba amb tints històrics, ja que se celebrarà sense límit d'aforament, però amb mascareta, i marcarà el retorn de les festa al mes de març després de dos anys anòmals a causa de la pandèmia.
Archivo - Arxiu - Torres de Serrans en la Crida dels Falles de 2019 (imatge d'arxiu)
Archivo - Arxiu - Torres de Serrans en la Crida dels Falles de 2019 (imatge d'arxiu)
JUNTA CENTRAL FALLERA
Archivo - Arxiu - Torres de Serrans en la Crida dels Falles de 2019 (imatge d'arxiu)

D'aquesta manera, per a contemplar la cita en les Torres de Serrans no hi ha límit d'aforament, però el públic assistent ha d'utilitzar mascareta. Les Falleres Majors, Carmen Martín i Nerea López, acompanyades de les seues corts d'honor, són les encarregades de presidir l'acte, programat a partir de les 19.15 hores.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha convidat a "els col·lectius fallers i a la resta de la ciutat a gaudir d'unes Falles que avancen cap a la normalitat", i ha apel·lat a la "responsabilitat individual" en el compliment de les normes sanitàries.

La Crida es desenvoluparà a partir de les set de la vesprada, però a la pólvora i la música estaran presents en la jornada des de primera hora. El dia de celebració conclourà amb un castell de focs artificials a l'entorn de la plaça dels Furs a càrrec de la pirotècnia Mediterráneo.

A les 7.15 hores està prevista una despertà infantil pels carrers de la Pau i Sant Vicent fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, amb 1.309 xiquets i xiquetes acreditats.

S'ha dissenyat el mateix itinerari per a la macrodespertà, que comença a les 7.30 hores amb trons de bac de la pirotècnia Mediterrani i acaba amb un terratrèmol de la Pirotècnia Valenciana.

MACRODESPERTÀ

A continuació, s'ofereix un esmorzar faller a tots els participants. Per a la macrodespertà estan inscrites 2.250 persones. Totes elles, majors de 18 anys i amb el certificat CRE en vigor, que facilita la Junta Central Fallera després de realitzar un curs específic i aprovar un examen.

Enguany es repartiran 4.500 caixes, que porten una etiqueta amb el lema 'Ací comencen els Falles 2022'. Cada caixa conté 50 trons de bac, és a dir, 225.000 trons de bac en total.

A açò se sumisca l'entrada de bandes de música, a les 12.00 hores, que fan un recorregut pels carrers General Tovar, la Pau, Sant Vicent i Sang, per a acabar en la plaça de l'Ajuntament, on es dispararà la primera mascletà de les Falles 2022 a les dos de la vesprada, de la mà de la pirotècnia Mediterrani.

L'entrada de bandes celebra aquest 2022 la seua dihuitena edició.En 2006 es va cancel·lar per les inclemències meteorològiques i en 2020 si que va arribar a tindre lloc, abans de la suspensió de les Falles a causa del coronavirus.

Són 13 les entitats musicals que tocaran aquest diumenge: l'Escola de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera, l'Agrupació Musical San José de Pignatelli, l'Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau, l'A.C. Falla Jerónima Galés-Litógraf Pascual Abad, la Sociedad Ateneo Musical del Puerto, la Banda de Música Campanar, el Centre de Música i Dansa de Natzaret, el Centre Instructiu Musical Banda de Torrefiel, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet, el Centre Instructiu Musical Castellar-Oliveral, el Centre Instructiu Musical Tendetes, la Unió Musical de Benimodo i l'Agrupació Musical Santa Cecília de Sedaví. L'ús de la mascarilla serà obligatori excepte en el moment de la interpretació de les peces musicals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento