Comunitat Valenciana

La Cordà viatja aquest dissabte de Paterna a la plaça de l'Ajuntament de València amb 342kg de pólvora

L'Ajuntament de Paterna ha celebrat una junta de seguretat per a abordar la Cordà que es dispararà aquest dissabte 26 en la plaça de l'Ajuntament de València a les 21.30 hores i donarà inici a les Falles 2022.
Archivo - Arxiu - 'Cordà' a Paterna
Archivo - Arxiu - 'Cordà' a Paterna
AYUNTAMENTO PATERNA
Archivo - Arxiu - 'Cordà' a Paterna

Els 342 quilos de pólvora es distribuiran en 60 calaixos repartits en 36 llocs (dos tiradors per lloc): 24 en la perifèria del recinte metàl·lic cobert de la plaça de l'Ajuntament i 12 en el centre, segons han acordat la Policia Local de Paterna i el consell sectorial de la 'Cordà'.

Aquest tret passarà així dels 150 metres que es distribueixen en el carrer Major de Paterna a la infraestructura metàl·lica quadrada de 625 metres que s'ha alçat en la plaça de l'Ajuntament de València i que començarà a cobrir-se a partir d'aquest dijous 24. Tot està pensat per a dotar de més seguretat i espectacularitat pirotècnica a l'acte.

Els 60 tiradors de Paterna que dispararan en l'exhibició s'han triat per sorteig, compten amb una experiència prèvia mínima de cinc 'Cordàs' i disposen del certificat que els acredita com a experts en l'ús i maneig d'artificis pirotècnics.

El recinte enreixat de la plaça de l'Ajuntament compta amb quatre portes de seguretat/evacuació de tiradors i amb un perímetre de seguretat allunyat huit metre del públic que acudisca a gaudir de la 'Cordà'.

En la reunió preparatòria han participat l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo; el subdelegat del Govern a València, Luis Felipe Martínez; el comissari cap de la Policia Local de Paterna, Rafael Mestre, i representants de Policia Nacional, Protecció Civil, Junta Local Fallera de Paterna i les responsables de les regidories de Seguretat i Turisme i Cultura i Foc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento