Comunitat Valenciana

Moren 22 animals en tres mesos en el refugi de Paterna

Un total de 22 animals han mort en l'últim trimestre de 2021 en el refugi municipal de la localitat valenciana de Paterna, gestionat per l'Ajuntament a través de l'empresa municipal Gespa.
Ubicació del refugi d'animals de Paterna
Ubicació del refugi d'animals de Paterna
GOOGLE MAPS/EUROPA PRESS
Ubicació del refugi d'animals de Paterna

D'ells, a 19 animals, entre gossos i gats, se'ls aplicat l'eutanàsia en el refugi i altres tres han mort. En total, viuen en aquest lloc 431 animals.

Així es desprèn la informació facilitada per l'Ajuntament davant una petició del grup de voluntaris habituals del refugi que tenen "prohibida" l'entrada des del passat mes de desembre, informa el col·lectiu en un comunicat.

Aquesta xifra d'eutanàsies i morts ha alarmat "profundament" els voluntaris del refugi, els quals van sol·licitar, a més de les xifres, els noms dels animals sacrificats, adoptats o morts, una dada que asseguren no se'ls ha facilitat.

"Sense accés al refugi i amb una informació tan limitada", els voluntaris desconeixen l'estat de molts dels animals als quals porten anys passejant i oferint cures, fins i tot es pregunten si estaran entre els morts: "És una gran angoixa, nosaltres tenim un vincle emocional d'anys amb eixos animals que ara no sabem ni com estan", ha assegurat una voluntària habitual del refugi.

Els voluntaris manifesten que han sol·licitat ampliar aquesta informació i exigiran que s'aclarisquen les circumstàncies d'aquestes morts públicament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento