Comunitat Valenciana

Nordex planteja el tancament de la planta de producció de La Vall d'Uixó i anuncia un procés d'acomiadament col·lectiu

-

L'empresa Nordex -dedicada a la fabricació d'aerogeneradors- ha anunciat la finalització de l'activitat de fabricació en la planta de La Vall d'Uixó (Castelló) i ha anunciat un procés d'acomiadament col·lectiu, amb un procés de negociació que s'iniciarà en els pròxims dies per a determinar a quants dels 110 treballadors de la fàbrica afectarà aquesta decisió.

Els motius d'aquesta decisió tenen a veure amb que la producció i comercialització d'aerogeneradors a nivell global travessa un moment "complex" per un entorn de mercat molt competitiu, segons han indicat fonts properes al procés.

La companyia ha dut a terme una anàlisi exhaustiva de la seua estructura fabril global de nacelles -l'element de la part superior de la torre d'un aerogenerador sobre el qual giren les pales- a partir del qual es planteja finalitzar la seua activitat de fabricació en la planta de La Vall d'Uixó.

Encara que les vendes de Nordex han crescut de manera ininterrompuda en els últims anys i la demanda d'energia renovable segueix en augment, la indústria eòlica està subjecta a una elevada pressió en preus, han apuntat les mateixes fonts.

Han afegit que el canvi als sistemes de subhastes i la consegüent necessitat de reduir el cost anivellat de l'electricitat perquè l'energia eòlica siga competitiva enfront d'altres tipus de generació ha intensificat la pressió sobre els fabricants de turbines, que han de desenvolupar productes cada vegada més eficients i reduir constantment els seus costos de producció per a ser competitius i no quedar-se fóra del mercat.

CAIGUDA DEL COST ANIVELLAT DE L'ELECTRICITAT EÒLICA

Només en els últims cinc anys, -han destacat aquestes fonts- el cost anivellat de l'electricitat eòlica ha caigut de forma considerable, fins al punt en què ja és l'energia més barata en molts mercats. "Eixa caiguda impacta negativament en els marges dels fabricants de components, i tant Nordex com els seus competidors han de revisar contínuament les seues capacitats productives i les seues compres amb la rendibilitat en ment", han agregat.

En el sector dels aerogeneradors, en concret, aquesta pressió està conduint a la producció de models amb cada vegada més capacitat instal·lada i a la cerca dels menors costos de producció possibles per a poder reduir els seus preus de venda i ser més competitius en el mercat.

Nordex no és aliena a aquestes dos tendències, que han impactat "negativament" en els seus marges magrat l'increment de les vendes. Açò, sumat a una situació de sobrecapacitat que afecta als costos de producció, ha fet necessari adoptar mesures en tota la seua cadena de valor per a millorar els seus nivells de competitivitat, el seu accés al mercat i el seu posicionament general en el sector, han ressaltat les mateixes fonts.

A la Vall d'Uixó, la companyia té la voluntat d'iniciar en els pròxims dies un procés d'acomiadament col·lectiu mitjançant un diàleg "de bona fe" amb la representació de la plantilla de la planta, amb vista a la consecució d'un acord que siga satisfactori per a les dos parts, i informarà del mateix a les administracions més directament vinculades a la seua activitat a la localitat.

Nordex empra a més de 2.050 persones a Espanya, que és el segon mercat en què compta amb una major plantilla, que representa prop del 25 per cent del total del grup. En els últims cinc anys, eixe equip ha crescut a més en un 54%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento