Comunitat Valenciana

Cultura premia un projecte d'una alumna d'Alcalà de Xivert en el I Certamen Literari Carmen Laforet

El Ministeri de Cultura i Esport ha premiat sis treballs d'alumnes de Batxillerat en el I Certamen Literari Carmen Laforet, entre ells, una alumna de l'IES Serra d'Irta d'Alcalà de Xivert (Castelló). La iniciativa, impulsada des de la Direcció general del Llibre i Foment de la Lectura, està dirigida a promoure la lectura entre els més joves, coincidint amb el centenari del naixement de l'autora de 'Nada'.

Cultura ha fet públic aquest dimecres la decisió del I Certamen Literari Carmen Laforet, dirigit a promoure la lectura entre els més joves a través de l'òpera primera de l'autora, 'Nada'. La iniciativa es va llançar en 2021, coincidint amb el centenari del naixement de l'escriptora.

En aquesta primera edició, han sigut guardonats sis treballs d'alumnes de Batxillerat de El Ejido (Almería), Aranjuez (Madrid), Arroyo de San Serván (Badajoz), Barberà del Vallès (Barcelona), Leganés (Madrid) i Alcalà de Xivert (Castelló). En l'apartat de domini de la matèria ha sigut reconeguda amb un accésit Irene Albert Cruz, de primer de Batxillerat d'aquest últim centre.

El jurat ha valorat la qualitat dels treballs presentats, la seua originalitat i la seua fidelitat a l'obra. S'ha premiat "la sensibilitat interpretativa i la plasmació coherent de la complexitat d'una obra icònica per a la nostra literatura", ha detallat el Ministeri.

En les bases del concurs, s'animava als alumnes a abordar la lectura de l'obra des d'angles originals. Podien presentar preqüeles, seqüeles, trasllats temporals, etc., en qualsevol gènere i forma. El jurat ha destacat que els concursants han mostrat riquesa creativa i coneixement del tema tractat.

La iniciativa s'emmarca dins del Pla de Foment de la Lectura 2021-2024 que, sota el lema 'Lectura Infinita', proposa comunicar-se amb els lectors des de tots els àmbits possibles. L'objectiu és evitar els compartiments estancs que a voltes impedeixen als lectors arribar fins al text, perquè la lectura es convertisca en un hàbit social, en qualsevol lloc, a qualsevol hora, en qualsevol companyia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento