Comunitat Valenciana

Rodríguez justifica que el finançament autonòmic no es tracte en Conferència de Presidents perquè "no existeix acord"

La ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha justificat que la reforma del model de finançament autonòmic no estiga inclosa en l'ordre del dia de la pròxima Conferència de Presidents perquè encara "no existeix acord" en aquesta matèria i, segons ha assegurat, en aquestes trobades es treballa sobre consensos.
La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez.
La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez.
Jorge Gil - Europa Press
La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez.

Així s'ha pronunciat Rodríguez aquest divendres a València, on ha expressat el seu desig que "en un futur no llunyà es puga portar aquest assumpte". En la pròxima trobada es tractarà la situació pandémica i el desplegament de fons de recuperació, entre uns altres.

A més, ha remarcat la "convicció" del Govern en què les Conferències de Presidents "es convertisquen en norma" i la seua continuïtat en el temps siga "permanent"; així com la seua intenció que el Senat participe en l'elaboració de l'ordre del dia d'aquestes reunions.

Preguntada respecte a la posició en el debat del finançament de la Comunitat Valenciana, Rodríguez ha valorat el "acord previ" existent en l'autonomia sobre aquest tema. "La posició de la Comunitat Valenciana prèviament acordada abans de posicionar-se és important i és el que reclamem des del Govern d'Espanya, que se siga capaç de generar acords previs", ha agregat.

La ministra també ha remarcat que el criteri de la població ajustada és un dels quals s'està manejant en els treballs tècnics previs a la reforma. Així mateix, ha demanat responsabilitat a "tots els que ocupen representació d'institucions econòmiques i locals" a Espanya i ser "corresponsables en matèries d'interés general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento