Comunitat Valenciana

La Setmana Santa d'Alacant, festa d'Interés Turístic Nacional

La Setmana Santa d'Alacant ha obtingut el reconeixement de festa d'Interés Turístic Nacional amb la firma de la declaració per part del secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, després de comprovar que la sol·licitud cursada per la Generalitat Valenciana compleix els requisits establits en l'orde ICT/851/2019, de 25 de juliol.
Archivo - Arxiu - Cartell de la Setmana Santa d'Alacant de 2020
Archivo - Arxiu - Cartell de la Setmana Santa d'Alacant de 2020
JUNTA MAYOR DE HERMANDADES Y COF
Archivo - Arxiu - Cartell de la Setmana Santa d'Alacant de 2020

"Tant per la ubicació de la seua seu, les característiques dels carrers que recorren, la gran grandària dels seus trons, les espectaculars trobades que realitzen, i la gran devoció de les seues imatges, la Setmana Santa d'Alacant emociona profundament tant als alacantins familiaritzats amb la festivitat com als turistes que s'acosten a conéixer-la", ha apuntat Valdés en un comunicat.

La Setmana Santa d'Alacant, amb un total de 28 processons entre el Diumenge de Ramos i el Diumenge de Resurrecció, està "molt present" en la resta de festivitats que celebra la ciutat al llarg de l'any. Les seues Confraries i Germanors organitzen un tram de la Cavalcada de Reis i diversos concerts amb motiu d'esdeveniments especials.

Els festejos es viuen també des de la gastronomia. Per iniciativa de la Junta Major i l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria d'Alacant (APEHA) s'han creat les Jornades Gastronòmiques de Quaresma, que participen els bars i restaurants més rellevants d'Alacant, tant en els Divendres de Quaresma com en la Ruta de la Tapa Confrare.

També ha destacat el Ministeri la figura de 'El Capuchino', un programa de mà còmode i molt manejable on es troba tota la informació dels actes que es celebraran en Quaresma i Setmana Santa, fruit d'un "intens treball d'actualització i recopilació d'informació".

Es tracta d'un dels elements fonamentals per a la difusió i promoció de la Setmana Santa que es reparteixen en la Casa de la Festa, les oficines de turisme municipals i autonòmiques i cada any en la Fira Internacional de Turisme Fitur, a Madrid.

Un dels actes més esperats de la Setmana Santa pels alacantins i els visitants és La Tamborrada, que des que va iniciar la seua marxa l'any 2015 recull un gran èxit en totes les seues edicions. La concentració es realitza a la Plaça de Santa María, i després de diferents tocs dirigits per professors de percussió, s'inicia una desfilada fins a la Plaça de l'Ajuntament on continua el redoblament de tambors dins d'un gran ambient de color i música.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento