Comunitat Valenciana

La Generalitat ajudarà els ajuntaments xicotets a contractar professionals per a sol·licitar fons europeus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el govern valencià llançarà una convocatòria perquè els ajuntaments de fins el 20.000 habitants i les mancomunitats puguen contractar a professionals amb la finalitat de conformar equips per a presentar projectes financiables amb fons europeus. La inversió del programa per al primer any serà de nou milions d'euros.
Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig
Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig
Rober Solsona - Europa Press
Archivo - Arxiu - El president de la Generalitat, Ximo Puig

Segons ha assenyalat Puig, el pla s'adaptarà a les diferents grandàries dels municipis: Els de menys de 2.000 habitants rebran el suport tècnic a través d'equips contractats per les seues mancomunitats. Per a açò es requeriran 184 professionals.

D'altra banda, els ajuntaments d'entre 2.000 i 5.000 habitants podran contractar directament un tècnic, la qual cosa suposaria un total de 83 professionals. Mentre, per als ajuntaments d'entre 5.000 i 20.000 es podran contractar equips de dos persones directament per aquests ajuntaments. En aquest cas seria un màxim de 86 persones.

En total, s'estima que seran necessàries 353 persones que a més d'ajudes als ajuntaments, també assessoraran a les pimes de cada municipi perquè puguen accedir també als fons europeus. El programa es desenvoluparà per la Direcció general d'Administració Local, l'Oficina Valenciana per a la Recuperació i Labora.

Sobre aquesta convocatòria, Puig ha defès la necessitat de captar fons europeus "malgrat aquells que estan fent tot el possible perquè la ciutadania no els tinga", ha criticat en al·lusió el PP. Per contra, ha apuntat com a objectiu que hi haja "grans empreses tractores" que ajuden a modernitzar els sectors productius valencians amb aquests diners.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento