Comunitat Valenciana

El MUA inaugura 'Mulier, Mulieris 2022' amb 16 propostes artístiques en la seua XIV Convocatòria d'Arts Visuals

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura la XIV edició de la seua tradicional exposició 'Mulier, Mulieris' aquest divendres, 4 de febrer, a les 19 hores, integrada enguany per 16 propostes seleccionades pel jurat en la Convocatòria d'Arts Visuals 2022 del mateix nom. La mostra podrà visitar-se en la Sala Cub, fins al 8 de maig, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.
El MUA inaugura "Mulier, Mulieris 2022" amb 16 propostes artístiques en la seua XIV Convocatòria d'Arts Visuals
El MUA inaugura "Mulier, Mulieris 2022" amb 16 propostes artístiques en la seua XIV Convocatòria d'Arts Visuals
UNIVERSIDAD DE ALICANTE
El MUA inaugura "Mulier, Mulieris 2022" amb 16 propostes artístiques en la seua XIV Convocatòria d'Arts Visuals

El grup d'artistes que integren aquesta exposició, 15 dones i tres homes, procedeixen de geografies diverses i aborden la creació des de diferents posicionaments tècnics i conceptuals. A través de les seues pintures, fotografies, cartells, collages, vídeos o peces escultòriques, es presenta un recorregut expositiu integrat per les 16 propostes seleccionades en aquesta 14ª edició de la convocatòria.

Entre els noms destaquen Carlos Balsalobre, Virginia Calvo, Ana Casanova, Bárbara Fernández Abad, Susana Guerrero, Mario-Paul Martínez, Vicente J. Pérez, Rocío Kunst, Gloria Lapeña, Mari la Sosa, María Mas, Eva Mauricio, Ana Maya León, Juan F. Navarro, Úrsula Ochoa, Alicia Palacios-Ferri, María Reig i Sara Vicente com a artistes seleccionats. Amb les seues obres, presenten el públic les preocupacions, reptes i anhels als quals aspira tota societat lliure, justa i igualitària.

"Diverses de les creacions rescaten l'herència femenina i evidencien la invisibilitat a la qual s'ha sotmès a les dones en contextos com la creació artística, la guerra, el treball domèstic o la presència en la vida pública. Altres peces aprofundeixen en les múltiples formes de violència que es poden exercir cap a les dones, des de la verbal a l'econòmica, la física o la sexual", segons afirmen els organitzadors.

Així mateix, afigen que "el tema de la maternitat és abordat des de diferents òptiques que passen pel desig i la impossibilitat de ser mare, la decisió personal de no ser-ho o el polèmic assumpte de la gestació subrogada".

"Altres qüestions com el consentiment, les imposicions estètiques o religioses, els estereotips sexistes o la identificació de la dona amb la naturalesa, completen una mostra singular que ens permet enfrontar-nos a noves formes de mirar i comprendre la realitat que ens embolica", resolen.

Mulier, mulieris va nàixer amb la voluntat de propiciar la reflexió artística sobre les dones i el seu context històric, artístic i social. La seua vocació és plural i està oberta a artistes de qualsevol sexe, edat i nacionalitat que centren les seues investigacions plàstiques en la cerca de nous imaginaris femenins, que contribuïsquen a rescatar el llegat de les dones, aprofundisquen en qüestions identitàries o visibilitzen problemàtiques com la discriminació, la violència de gènere o les exigències en àmbits com la bellesa, les cures o el treball.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento