Comunitat Valenciana

Atur.- CCOO PV valora el caràcter no estacional de la "forta recuperació de l'ocupació" a la Comunitat Valenciana

El secretari d'Ocupació i Política Institucional de CCOO PV, Juan Carlos Gallart, ha manifestat aquest dimecres que és una "molt bona notícia" que "la creació d'ocupació no tinga en aquesta ocasió un component estacional" a la Comunitat Valenciana.
Archivo - Arxiu- Seu De CCOO-PV a València.
Archivo - Arxiu- Seu De CCOO-PV a València.
EUROPA PRESS
Archivo - Arxiu- Seu De CCOO-PV a València.

Segons Gallart, la regió ha superat folgadament els nivells d'ocupació anteriors a la pandèmia. La reducció de l'atur registrada al gener abasta a tots els sectors i es produeix en les tres províncies, però "allò més destacable és que escapa a l'estacionalitat i redueix l'alta temporalitat que històricament ha llastrat el mercat de treball valencià".

El responsable sindical ha valorat així les dades de la desocupació registrada a la Comunitat al gener, mes que va tancar amb 359.296 persones aturades, la qual cosa suposa una disminució de 12.188 persones respecte a desembre (-3,28%), el major descens de totes les comunitats autònomes, subratlla en un comunicat.

En termes interanuals la desocupació va caure en 88.499 persones, un -19,76% i si ho comparem amb les dades del mes de gener de 2020 (mes anterior a l'inici de la pandèmia), s'observa una caiguda de 7.266 persones a l'atur menys.

L'ocupació es concentra bàsicament en els sectors de la indústria i de la construcció. Com a contrapunt, CCOO PV adverteix que aquesta concentració de l'ocupació en sectors tradicionalment molt masculinitzats continua augmentant la bretxa laboral de gènere. "Desgraciadament la recuperació de l'ocupació segueix afectant en menor mesura a les dones", assenyala Gallart.

Respecte a l'impacte generacional, el sindicat considera una dada encoratjadora el fortíssim descens de l'atur entre les persones joves. "Podem dir que el 15% de les persones menors de 25 anys que buscaven ocupació van trobar un al gener", quantifica el responsable d'Ocupació.

Respecte al tipus de contractes realitzats durant gener de 2022 a la Comunitat, el 84,9% tenen caràcter temporal, i el 15,1% indefinit. La contractació indefinida ha augmentat significativament, en detriment del nombre de contractes temporals.

Després de la temporada nadalenca es produeix una disminució del nombre de contractes en el sector servicis, caracteritzat per una forta temporalitat. El descens de la contractació en sectors com a Servicis o Agricultura dóna lloc a un increment del percentatge de contractes indefinits sobre el total de contractes.

En tot cas, la comparació amb gener de 2021 mostra una tendència a la recuperació. "És molt ràpid però açò ens dona una pista sobre que la reforma laboral prompte tindrà conseqüències favorables en la recuperació de l'ocupació", confia Gallart.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento