Comunitat Valenciana

CSIF demana al Consell que impulse la tendència de creació d'ocupació amb més ofertes públiques

El sindicat CSIF ha destacat el descens de l'atur en 12.188 persones registrat al gener i per açò insta el Consell, en l'actual conjuntura, a sumar-se a la creació d'ocupació impulsant ofertes públiques que permeten millorar l'atenció a l'usuari en sectors fonamentals com a sanitat o educació.
Archivo - Imatge d'arxiu d'un metge
Archivo - Imatge d'arxiu d'un metge
ARCHIVO
Archivo - Imatge d'arxiu d'un metge

El sindicat espera que, encara que la baixada haja sigut inferior a la registrada en els mesos precedents de novembre i desembre, es consolide com a tendència i permeta que es mantinga el descens de la dramàtica xifra actual de 359.296 persones aturades en el conjunt d'Alacant, Castelló i València.

En aquest sentit, el sindicat demana que recupere les 2.500 places convocades inicialment per Conselleria d'Educació per a les oposicions de mestre d'enguany i que posteriorment ha decidit reduir fins el 1.228.

El sindicat, en aquesta mateixa línia, recorda que la sanitat valenciana requereix de la creació d'11.000 places estructurals més per a poder afrontar les seues manques de personal, que estan quedant "molt en evidència durant la pandèmia".

CSIF assenyala que l'anunci de la Generalitat de crear 6.000 places a partir d'abril, a més d'imprecís en dates, ja que aquest tipus de convocatòries se sol allargar anys, també resulta del tot "insuficient". La central sindical considera necessari que, en general, l'Administració valenciana es reforce per a pal·liar les greus manques en personal que ha anat acumulant en els últims lustres.

El sindicat ressalta la importància de convocar més ofertes de treball amb la finalitat d'oferir uns servicis públics de "qualitat que presten l'atenció que requereix la ciutadania". A més, indica que eixa convocatòria de més places impulsaria el descens de la parada i ajudaria a alleujar "el drama" derivat de la situació d'atur que pateixen 359.292 valencians.

CSIF igualment remarca la rellevància d'aplicar polítiques d'ocupació per part de la Generalitat que "dinamitzen en major mesura el sector privat i fomenten la generació de més llocs de treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento