Comunitat Valenciana

La Universitat de València s'incorpora a l'Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial

La Universitat de València (UV) s'ha incorporat a l'Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial (AIDA), creada recentment per a oferir accés al coneixement en aquest camp i atraure talent a Europa, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.
La Universitat de València forma ja partd'AIDA, l'Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial
La Universitat de València forma ja partd'AIDA, l'Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial
REMITIDA UV
La Universitat de València forma ja partd'AIDA, l'Acadèmia Internacional de Doctorat en Intel·ligència Artificial

La UV està representada en aquesta entitat pel catedràtic d'Enginyeria Electrònica i investigador de l'Image Processing Laboratory (IPL) Gustau Camps-Valls.

Fundada al novembre de 2021, AIDA naix de la iniciativa de les quatre majors xarxes d'excel·lència en Intel·ligència Artificial d'Europa -ICT-48 AI4Mitjana, ELISE, HumanE-AI NET i TAILOR- i del projecte VISION, ha explicat la Universitat de València.

L'entitat compta amb 67 entitats associades entre universitats, centres d'investigació i empreses. Entre les seues principals funcions destaquen la coordinació de les activitats educatives i de formació de doctorat/postdoctorado en Intel·ligència Artificial (IA) dels seus socis, la creació d'un intercanvi interuniversitari d'actius en aquest nivell educatiu, i l'acreditació i reconeixement de crèdits d'educació de doctorat en IA.

Coordinada per la Universitat Aristòtil de Tessalònica (Grècia), AIDA té per objectius aconseguir massa crítica suficient per a impactar en el camp educatiu de la Intel·ligència Artificial, en la millora de la mà d'obra de la indústria i en el tractament de reptes socials com, per exemple, la lluita contra la desinformació o la provisió d'una IA centrada en l'ésser humà.

Així mateix, pretén garantir l'autonomia estratègica europea de la Intel·ligència Artificial, reforçant els seus actius i donant suport a la seua comunitat investigadora.

"El ventall d'aplicacions de la Intel·ligència Artificial és enorme. Va des de la robòtica i la medicina personalitzada fins a l'anàlisi de dades complexes en ciències socials, física de l'energia, medi ambient o clima, entre uns altres", ha assenyalat el catedràtic Gustau Camps-Valls, coordinador del grup de Processament d'Imatges i Senyals (ISP) en l'IPL.

"ÉS URGENT"

"Europa ha d'aprofitar les capacitats educatives de primer nivell per a crear la pròxima generació de científics excel·lents en l'anàlisi de dades i la IA. Açò és urgent perquè l'adopció i el desplegament de la IA siguen una realitat, així com per a assegurar un impacte real en la vida de les persones", ha subratllat el catedràtic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento