Comunitat Valenciana

CVirus.- Barceló preveu que la sisena onada comence a baixar en entrar en altiplà tot i que no al mateix ritme que puja

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat aquest dijous que la Comunitat Valenciana ha entrat en la fase d'altiplà d'aquesta sisena onada i sobre aquest tema ha explicat que cal esperar a comprovar com acaba aquesta setmana i la vinent per a confirmar que "s'entra en la línia descendent" de transmissió, encara que "probablement no serà al mateix ritme que pugem".

Barceló, en roda de premsa amb el president, Ximo Puig, després de la celebració de la Comissió interdepartamental, ha assenyalat sobre aquuest tema que els paràmetres actuals permeten indicar que la Comunitat Valenciana ja ha entrat en una fase d'altiplà.

Així, ha destacat que l'índex reproductiu -que és el nombre mitjà de persones a les quals cada contagiat pot infectar- ha arribat a estar en 1,9, però porta quatre dies per davall d'1, la qual cosa indica que la capacitat de transmissió està baixant. Ahir era de 0,89, "una bona dada", ha destacat. A més, la incidència acumulada a set dies "portem bastant temps per davall del 50% d'incidència acumulada a 14 dies".

Respecte a la pressió hospitalària, ha comentat que el percentatge d'ocupació de llits UCI "varia diàriament", però aproximadament el 51% d'ingressos són per covid enfront d'un 48% de persones que ingressen per altres patologies i que a més en fer-los la prova per seguretat se'ls detecta que tenen la covid.

Barceló ha recordat que a partir dels 30 anys el risc de defunció en persones no vacunades és sis vegades major que entre vacunats.

Sobre aquest tema, el president Puig ha reiterat la importància de rebre la vacuna per a "protegir la salut, alliberar el sistema hospitalari i viure amb normalitat" i ha recordat que malgrat l'augment de contagis per la variant Ómicron "les hospitalitzacions de població vacunada són 2,5 vegades inferiors que en el pitjor moment de la pandèmia i l'ocupació en UCI és tres vegades menor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento