La Policia deté cada dia 12 menors reincidents per furts i robatoris

Tenen entre 9 i 13 anys i preocupen les accions violentes de les bandes infantils dirigides per adults. En vuit mesos s’han fet 3.000 detencions.
900 menors reincidents fan anar de corcoll els cossos policials de Barcelona per l’alarma social que han generat els seus delictes i per la violència emprada en els robatoris. La seva edat, de 9 a 13 anys, no permet imputar-los cap delicte, pel que queden en llibertat sense mesures cautelars, acumulant els expedients a la fiscalia de menors.

El cas més preocupant, segons els Mossos d’Esquadra, és la proliferació de grups de delinqüents d’origen romanès. Uns 300 menors de 14 anys, organitzats i dirigits pels patriarques dels clans familiars, han comès més de 1.600 actes delictius només durant els primers vuit mesos de l’any. Cada dia, a Barcelona, dos comerços són atracats amb violència per aquestes bandes infantils.

El problema, a criteri de la consellera de Benestar i Família, Anna Simó, és que «les famílies gitanes romaneses coneixen la legislació sobre mendicitat, fan un ús pervers dels recursos» i no fan cas a les indicacions dels tècnics socials.

Per això, ha convocat una reunió amb les famílies de romanesos gitanos i amb les associacions que treballen amb aquest col·lectiu per presentar-los un estudi de l’entitat Vincle, que esmenta la triple exclusió del col·lectiu, com a immigrants, com a gitanos i en la majoria dels casos, en una situació d’exclusió social. Simó també va fer una crida als ciutadans perquè evitin donar almoina «per no fomentar la medicitat als carrers».

Clans familiars organitzats

Atrets per la crida de familiars establerts a Barcelona, cada dia arriben centenars de famílies gitanes procedents de Romania per sotmetre’s a la màxima autoritat familiar, un patriarca que controla totes les activitats del clan. Molts s’estableixen en campaments d’autocaravanes, però la gran majoria arriba en autocars i fins i tot en tren. El ventall d’activitats delictives, que van des de la mendicitat amb nadons, fins als atracaments de menors a comerços, o altres com els músics pidolaires o els netejavidres, els reporten grans beneficis que no van a parar a organitzacions mafioses, sinó que reverteixen en l’estructura familiar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento